{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zenica: Uključivanje Roma u donošenje bitnih odluka

S
22.7.2011. u 19:42
0
14
Zenica: Uključivanje Roma u donošenje bitnih odluka
0
Zenica: Uključivanje Roma u donošenje bitnih odluka
Zenica
Organizacija «CARE Internacional» je, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH i partnerskom organizacijom «Euro-Rom» iz Tuzle, je u okviru realizacije projekta «Podrška implementaciji nacionalnih akcionih planova za uključenje Roma» organizirala u Zenici sastanak sa predstavnicima lokalnih romskih nevladinih organizacija.
Ovaj projekat, koji finansira Evropska unija, omogućava da se kroz aktivno učešće predstavnika romskih organizacija razmatraju najvažniji dokumenti sadržani u Metodologiji rasporeda i utroška sredstava za rješavanje problema Roma iz oblasti zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja, zdravstvene zaštite i ažuriranja potreba Roma u BiH. To konkretno znači povećanje učešća Roma u procesima donošenja bitnih odluka, koje na najdirektniji način utiču na poboljšanje kvaliteta njihovog života.

Sastanku u Zenici prisustvovala je i Hedina Sijerčić, koordinator pri Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH, koja je istakla da je "vrlo važno da Romi imaju svoje predstavnike u nadležnim tijelima vlasti i moj cilj je da pomognem svom narodu".

Ovakvi referalni sastanci o uključenju Roma u proces donošenja najbitnijih odluka već su ranije održani za regije Tuzle i Banje Luke, narednog ponedjeljka sličan sasanak je planiran da se održi u Mostaru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: