Mirsad Kebo
0

"Formirani delegatski klubovi, uskoro nastavak sjednice"

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Kebo izjavio je danas da su formirani delegatski klubovi u novom sazivu Doma naroda Parlamenta FBiH i da će ubrzo prestati pauza koja je radi toga proglašena na 15 minuta, a traje već više od dva sata, na konstituirajućoj sjednici ovog parlamentarnog nivoa u Sarajevu.

Razlog neočekivano duge pauze je u tome što u Klubu hrvatskih delegata nije bilo saglasnosti o kandidatu za izbor novog predsjednika Federacije BiH, izjavio je Kebo, ne želeći da potvrdi da li su istinite informacije, zasad nezvanične, da je taj kandidat Živko Budimir, član Hrvatske stranke prava.

U toku ove sjednice je inače mnogo spekulacija, a jedna od njih je da se unutar hrvatskog kluba, imenovanju ovog kandidata protivi Elvira Abdić-Jelenović.

Jedna od tačaka dnevnog reda konstituirajuće sjednice je izbor novog rukovodstva Federacije - predsjednika i dva potpredsjednika.

Prije pauze, konstatirano je da zasjedanju prisustvuju 32 delegata, od kojih 12 Bošnjaka, 11 Srba, šest Hrvata i tri delegata iz reda ostalih naroda.