{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izabrani delegati iz FBiH za Dom naroda Parlamenta BiH

F
30.5.2011. u 18:21
0
3
Izabrani delegati iz FBiH za Dom naroda Parlamenta BiH
0
Izabrani delegati iz FBiH za Dom naroda Parlamenta BiH
Na prvoj redovnoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas u Sarajevu izabrano je po pet bošnjačkih i hrvatskih delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.
To je ocijenjeno kao veoma značajan korak u formiranju nove, postizborne državne vlasti.

Delegatkinja Mirjana Malić, uime federalne parlamentarne komisije za imenovanja, rekla je da će rezultati tajnog glasanja biti proslijeđeni Centralnoj izbornoj komisiji BiH koja će i zvanično informirati delegate o izboru, a za ovu priliku je saopćila rezultate za kandidatske liste, kojih je bilo sedam s imenima 19 bošnjačkih kandidata te šest s imenima 21 hrvatskog delegata.

Prema rezultatima glasanja za liste, proizilazi da su izabrani Bošnjaci za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH: Sulejman Tihić, Nermina Kapetanović i Halid Genjac iz Stranke demokratska akcije, kao i Hasan Bećirović i Mehmed Bradarić iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH.

Izabrani hrvatski delegati su: Krunoslav Vrdoljak (SDP), Stjepan Krešić (Hrvatska stranka prava), Josip Merdžo (HDZ1990) te Dragan Čović i Borjana Krišto, oboje iz Hrvatske demokratske zajednice BiH.

Nakon proglašenja rezultata, predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Karolina Pavlović proglasila je kraj današnje sjednice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: