{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izabrani delegati iz FBiH za Dom naroda Parlamenta BiH

F
30.5.2011. u 18:21
0
3
Izabrani delegati iz FBiH za Dom naroda Parlamenta BiH
0
Izabrani delegati iz FBiH za Dom naroda Parlamenta BiH
Na prvoj redovnoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas u Sarajevu izabrano je po pet bošnjačkih i hrvatskih delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.
To je ocijenjeno kao veoma značajan korak u formiranju nove, postizborne državne vlasti.

Delegatkinja Mirjana Malić, uime federalne parlamentarne komisije za imenovanja, rekla je da će rezultati tajnog glasanja biti proslijeđeni Centralnoj izbornoj komisiji BiH koja će i zvanično informirati delegate o izboru, a za ovu priliku je saopćila rezultate za kandidatske liste, kojih je bilo sedam s imenima 19 bošnjačkih kandidata te šest s imenima 21 hrvatskog delegata.

Prema rezultatima glasanja za liste, proizilazi da su izabrani Bošnjaci za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH: Sulejman Tihić, Nermina Kapetanović i Halid Genjac iz Stranke demokratska akcije, kao i Hasan Bećirović i Mehmed Bradarić iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH.

Izabrani hrvatski delegati su: Krunoslav Vrdoljak (SDP), Stjepan Krešić (Hrvatska stranka prava), Josip Merdžo (HDZ1990) te Dragan Čović i Borjana Krišto, oboje iz Hrvatske demokratske zajednice BiH.

Nakon proglašenja rezultata, predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Karolina Pavlović proglasila je kraj današnje sjednice.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: