Pokazno-taktička vježba
0
FMUP u Sarajevu rješavao talačku krizu
Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ono što je jučer prikazano je jedna dobro uvježbana akcija, ali je vježba i ništa više. Pitanje psihološke pripreme u jedinicama ovog tipa je mnogo važnije. U stvarnom životu nema zacrtanog scenarija i ukoliko pojedinac ili grupa nisu u stanju da prilagode svoj pristup MOMENTALNO, sve ono što su prikazali jučer im ne vrijedi ništa. I naravno, to je jedan oštar alat u rukama vlasti koji NIKADA, ali baš nikada neće biti upotrijebljen protiv kriminalaca. Kriminalac koji otima autobus je očajnik stjeran u kut. Naši kriminalci nemaju i neće imati potrebe za takvim pristupom, jer (pjesma grupe ZOSTER) Policija ove zemlje nikada ne dođe na vrijeme. Stoga, čestitke momcima iz jedinice jer su radili i rade na svom poboljšavanju svojih vještina, ali je šteta što im političari nikada neće dozvoliti da to primijene protiv gamadi koje je svaki dan sve više u ovom qurzu od države.
Za ove momke trebaju samo rijeci hvale, jer ono sto oni rade ne moze obicni policajac.. Vjezba je bila odlicna i savrseno su nam pokazali svoj profesionalizam.. Za sve one koji pljuju na njih samo par recenica- Oni bar rade i napreduju(za razliku od onih koji samo sjede i pljuju na druge). Uspijevaju u svojim akcijama sto su dokazivali mnogo puta, suocavaju se spremno sa svim opasnostima na koje nailaze.Zbog svega ovog SVAKA IM CAST!!
woooow svaka cast e sad kad ste tako zaj ebani uhapsite ove sto planiraju antentat na hadziomerovica! a to (policajaca i lopova) sam ja radio kad sam imao 5 god...
u toku su Dani sigurnosti, odnosno neka vrsta sajma koja se odrzava u skenderiji, zbog toga je odrzana ova vjezba, bila je i juce jedna, a bice i sutra u 13:00 ;) Vikicevi su prejaki, ovni kad ulete ne moze te ni Bog spasiti, gledao sam kako mlate par puta, a i vidio sam reakcije kada su se pojavili na nedavnim protestima-raja su komentarisala sta: sta ce ovi amerikanci ovdje xD xD
..su kruzili zrakomlati
Ma bilo je pravo samo da se nije pokvario helikopter pošto su morali doć mehaničari da ga poprave , inače je OK
@io pretjerujes. najbolje specijalne jedinice imaju sjedinjene drzave S.E.A.L jer najvise ulazu u njih. Zatim dolaze Britanske s.a.s i Izraelske. Bosanske su osrednjeg i manje vise u rangu susjednih zemalja. Specijalna jedinica mora imati daleko veci opseg naoruzanja ukkljucujuci i vojna borbena sredstva. Mora imati superiornu podrsku prioje svega iz zraka. Par helikoptera nije dovoljan. Moraju imati UAV-s, moraju imati mnogo sofisticiranih sredstava kao sto su personalni roboti i slicno, Da budem iskren sam ne znam da li je bas potrebno izvoditi ovakve vjezbe u javnosti. Jedinica jeste na budgetu i svi trebaju ipak znati stanje u jedinici. Mozda je to ipak razlog zbog cega se vjezba obavila u javnosti.
de_skenderija. Igrao.. CT win!
Pa što ovo nisu najavili u medijima? Želja mi je nešto slično gledati, prisustvovati tu, i Bog zna šta još. :S:S:S Ima li na youtube-u kakav snimak?
...dzaba razbise prozor na autobusu :)
Prije dvije godine je travncika policija imala slicnu vjezbu... Za vrijeme vjezbe preko 50 stanova je bilo obijeno xD Koji glupani
Nemam nista protiv vjezbi, cak kazu vjezbom dolazis do perfekcije, ali napraviti ovakvu vjezbu u sred grada ???? Radi cega ???? da se gradjani osjecaju sigurnijim i da vide specijalce naoruzane do zuba ???? a prije toga policija nije ni jednom vrstom medija najavila ovakvo desavanje! -Dolazi do toga da ljudi vide naoruzane ljude sa maskama u autobusu i kontaju sta se desava. -Guzva u saobracaju je bila nevjerovatna i bez ove vjezbe,a sa njom da i ne govorim,dakle napravili su kolaps u saobracaju,a tome su doprinjeli i nesposobni saobracajci na raskrsnicama na mostu skenderija. Samo bih volio znati koji je cilj vjezbe, i kao sto neko gore rece nece se nikad desit da neko ukrade bus i tu drzi taoce.Vjerovatno gledaju previse americkih filmova....
TOTALNO COOL! HEBO TE IZGLEDA KO DA SMO U AMERICI! SVAKA CAST, TREBA NAM VISE OVAKVIH STVARI, DOBRO OSMISLJENIH, DOBRO URAĐENIH I DOBRO PROMOVISANIH!
Ja jadne li vježbe kad Srbija ima policijske i vojne vježbe dodje cijela Evropa ambasadori iz svih zemalja.
Pitam se samo hoce li Dragan Vikic upotrijebit ove specijalce protiv svekolike bagre ili da marise narod, tj. pitam se hoce li policija ponovo stati na stranu naroda protiv bagre koja je prodala i rasturila zemlju i u ratu i u miru... Bojim se da nece. Demonstracija sile bez ikakvog smisla. Tamo gdje su specijalci potrebni najmanje ih ima. Tako da je ovo samo parada bicha i kicha.