Borba protiv poplava
0

Federalna vlada podržava Džombićevu inicijativu

SRNA
Federalna Vlada podržaće prijedlog predsjednika Vlade Republike Srpske Aleksandra Džombića o osnivanju zajedničkog regionalonog koordinacionog tijela za pripremu borbe protiv mogućih poplava, rekao je Srni zamjenik premijera Federacije BiH Desnica Radivojević.

"Ići će se u tom pravcu. Zašto da ne? Mi živimo u zajedničkoj državi", rekao je Radivojević.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić predložio je juče predsjednicima vlada u regionu osnivanje zajedničkog koordinacionog tijela koje će imati zadatak da unaprijed pripremi plan kako bi, na najbolji način, spremili svoje kapacitete za zaštitu stanovništva i spriječili poplave neželjenog obima.

    "Smatram da je ovo inicijativa koja nam, na najbolji način, na vrijeme može omogućiti neophodne pripreme da bi zajednički, preventivno djelovali na eventualne prirodne nepogode", naveo je Džombić u pismu predsjednicima vlada Srbije Mirku Cvetkoviću, Crne Gore Igoru Lukšiću, Hrvatske Zoranu Milanoviću i Federacije BiH Nerminu Nikšiću.

Džombić se pismom obratio u namjeri, kako je naveo, da se zajednički preduprijede sve moguće posljedice snježne nepogode koja je, u proteklih nekoliko dana, pogodila većinu zemalja zapadnog Balkana i šireg okruženja.