|

Još nema tačnih podataka o šteti

Još nema tačnih podataka o šteti
0
S
SRNA
24.2.2012. u 16:02
0
komentara
0

dijeljenja
Još nema tačnih podataka o šteti Nermin Nikšić (Foto: Sarajevo-x.com)
Predsjednik Vlade RS-a Aleksandar Džombić rekao je da je sasvim sigurno da je privreda pretrpjela štetu usljed nedavnih obilnih snježnih padavina, ali da još nema tačnih podataka o tome kolike su te štete.
"Očekujem da šteta koja je nastala neće biti velika. Još nismo dobili informacije od resornih ministarstava, ali se oni prikupljaju sa terena i vjerovatno ćemo ih vrlo brzo imati, te razmatrati mogućnosti i načine kako da se štete saniraju", rekao je Džombić novinarima u Banjoj Luci nakon sastanka premijera iz zemalja na kojem je razgovarano o koordinaciji aktivnosti na sprečavanju mogućih poplava, kao posljedice snježnog nevremena na Balkanu.

On je podsjetio da su snježne padavine bile tolike da su bile blokirane kompletne opštine, zaustavljena komunikacija na magistralnim i regionalnim putevima, a teretni saobraćaj zaustavljen.

Predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić rekao je da bi tačan podatak o štetama nastalim usljed vremenskih nepogoda u ovom entitetu trebalo da bude poznat u roku od 60 dana od kada je prekinuto vanredno stanje u FBiH.

"Neminovno da su štete nastale samim tim što je proizvodnja stajala i što ljudi nisu mogli doći na posao, a da ne govorimo kolike su štete nastale zbog toga što firme nisu izvršile svoje ugovore", rekao je Nikšić.

On je naglasio da će se kantonalne vlade truditi da nadoknade i namire te štete, te da postoji inicijative privrednih komora da se u nekim od industrijskih grana koje su bile najviše pogođene omogući odgođeno plaćanje.

Na inicijativu predsjednika Vlade RS-a Aleksandra Džombića u Banjoj Luci su se danas sastali predsjednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda, predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić i ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić, kao izaslanik hrvatskog premijera Zorana Milanovića.

Predsjednik Vlade Republike RS-a Aleksandar Džombić i premijeri iz regiona usvojili su danas šest zaključaka kojima se podržavaju nadležna ministarstva, institucije, elektroprivrede da rade na koordinaciji i prevenciji eventualnih poplava.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.