Kako spriječiti eventualne poplave?
0

Danas u Banjoj Luci sastanak premijera regiona

FENA
Banja Luka (Foto: Sarajevo-x.com)
Banja Luka (Foto: Sarajevo-x.com)
Sastanak predsjednika vlada regiona posvećen zajedničkim aktivnostima na predupređivanju eventualnih opasnosti od poplava i drugim pitanjima od regionalnog značaja bit će održan danas u Banjoj Luci.

Domaćin sastanka bit će predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić, a najavljen je dolazak predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande, predsjednika Vlade Federacije BiH Nermina Nikšića, predsjednika Vlade Srbije Mirka Cvetkovića, predsjednika Vlade Crne Gore Igora Lukšića, dok će iz Hrvatske prisustvovati izaslanik premijera, odnosno ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić.

Džombić je 8.februara uputio pismo predsjednicima vlada Federacije BiH Nerminu Nikšiću, Srbije Mirku Cvetkoviću, Crne Gore Igoru Lukšiću i Hrvatske Zoranu Milanoviću u kojem je predložio osnivanje zajedničkog koordinacionog tijela koje će imati zadatak da unaprijed pripremi plan da bi, na najbolji način, spremili svoje kapacitete za zaštitu stanovništva i spriječili poplave neželjenog obima.

Džombić je pismo uputio u namjeri da se preduprijede sve moguće posljedice mogućih poplava.

Smatra da je ovo inicijativa koja, na najbolji način, može na vrijeme omogućiti neophodne pripreme da bi se zajednički, preventivno djelovalo na eventualne prirodne nepogode.