Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
_""U poremećajima na svjetskom tržištu mi smo kolateralna šteta jer smo malo tržište i mala zemlja. Danas ćemo razgovarati o finansijskim mogućnostima nabavke novih vakcina“, kazao je Pehar." O kakvom poremećajima pričaš Pehar? Trebao si naglasiti da je poremećaj u BiH. Kod nas je sve poremećeno zbog vaše aljkave politike. Zbog vas ispaštaju i nerođena djeca.
Bitno je da imaju za plate budjetskih "sisar*"
ČEŠNJAK (BIJELI LUK) U VEĆIM KOLIČINAMA je hiljadama godina, diljem svijeta stekao reputaciju kao sredstvo koje ima toliko mnogo uticaja na zdravlje, da je lakše načiniti kraći spisak bolesti na koje nema uticaja, nego veoma dugački popis problema koje može rješavati. I što se tiče vakcina, češnjak ih u ogromnoj većini može efikasno zamijeniti jer jača i usmjerava medicinski imunitet tijela (neki zdravstveni radnici ga zbog toga nazivaju, citiram: imunomodulator). Ali opet sa druge strane, nije pogodan za trgovce i ugostitelje jer bi oni zbog neugodnog mirisa izgubili mnoge mušterije. Dalje, kod osoba koje se intenzivno bave religijom (to je ono što budistički monasi opisuju kao visoki put) može izazvati pojačane erekcije, seksualne porive, i agresivnosti koje je teško kontrolirati za one koji stvarno imaju duhovnost kao primarni cilj u svojim životima.
Naravno, ogromna ljekovitost češnjaka se postiže samo ako se konzumira u sirovom stanju (tako da zaudara i ujeda). Toplotna obrada kao kuhanje, pečenje i uopće jače zagrijavanje mu uništavaju većinu ljekovitih svojstava.
@Buba19, koliko si bijelog luka davaop svojoj maloj bebi? :)) Bijeli luk je dobar kao preventiva i kao lijek, to je poznato, ali ne može zamijeniti ove namjenske vakcine.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
KAKO VAM NEDOSTAJE? SVAKI MJESEC 1/3 MOJE PLATE IDE ZA ZDRAVSTVO ITD???? STA RADITE ? JEL MOZDA JEDETE PARE I GUZICE BRISETE SA NJIMA?!?!?!?
@StrahITrepet, odavno je naše zdravstvo u kolapsu.
Rjesenje je samo da se dignu plate budzetskim korisnicima za 500% - prosjek plata 5.000 EUR-a, samim time ce trosit vise novca, i onda ce biti vise para i za ovakve nebitne ili manje bitne stvari, poput zivota obicnih ljudi.