{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FAO odobrio 476.000 dolara pomoći BiH

F
8.8.2014. u 10:12
1
1
FAO odobrio 476.000 dolara pomoći BiH
1
FAO odobrio 476.000 dolara pomoći BiH
Derventa (Foto: SRNA)
Na inicijativu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH (MSTEO), Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO), koja egzistira kao specijalizovana agencija UN-a, odobrila je pomoć BiH u iznosu od 476.000 dolara.
MSTEO BiH je 21. maja uputilo zahtjev FAO-u za pružanje urgentne pomoći BiH za saniranje posljedica nastalih usljed katastrofalnih poplava.

FAO je odobrio pomoć u iznosu od 476.000 dolara i o tome obavijestio Ministarstvo.

"Pomoć je namijenjena uzgajivačima stoke u BiH pogođenim majskim poplavama, te će, u skladu sa pravilima FAO, biti realizovana u okviru projekta s čijom implementacijom će se započeti u najskorijem vremenskom periodu", istakao je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Boris Tučić.

Prema njegovim riječima, sredstva će prevashodno biti upotrijebljena za nabavku stočne hrane, ali i za realizaciju drugih projektnih aktivnosti, uključujući i šestomjesečno pružanje tehničke pomoći BiH u procesu obnavljanja stočnog fonda.

"Očekujemo u narednim danima da od FAO-a dobijemo projektni sporazum, te će nakon njegovog zaključenja i imenovanja projektnog koordinatora ispred BiH, otpočeti realizacija projekta pomoći", rekao je Tučić, saopćeno je iz MSTEO BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: