{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FAO odobrio 476.000 dolara pomoći BiH

F
8.8.2014. u 10:12
1
1
FAO odobrio 476.000 dolara pomoći BiH
1
FAO odobrio 476.000 dolara pomoći BiH
Derventa (Foto: SRNA)
Na inicijativu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH (MSTEO), Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO), koja egzistira kao specijalizovana agencija UN-a, odobrila je pomoć BiH u iznosu od 476.000 dolara.
MSTEO BiH je 21. maja uputilo zahtjev FAO-u za pružanje urgentne pomoći BiH za saniranje posljedica nastalih usljed katastrofalnih poplava.

FAO je odobrio pomoć u iznosu od 476.000 dolara i o tome obavijestio Ministarstvo.

"Pomoć je namijenjena uzgajivačima stoke u BiH pogođenim majskim poplavama, te će, u skladu sa pravilima FAO, biti realizovana u okviru projekta s čijom implementacijom će se započeti u najskorijem vremenskom periodu", istakao je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Boris Tučić.

Prema njegovim riječima, sredstva će prevashodno biti upotrijebljena za nabavku stočne hrane, ali i za realizaciju drugih projektnih aktivnosti, uključujući i šestomjesečno pružanje tehničke pomoći BiH u procesu obnavljanja stočnog fonda.

"Očekujemo u narednim danima da od FAO-a dobijemo projektni sporazum, te će nakon njegovog zaključenja i imenovanja projektnog koordinatora ispred BiH, otpočeti realizacija projekta pomoći", rekao je Tučić, saopćeno je iz MSTEO BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: