{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fadil Novalić: Imamo namjeru povećati primanja državnih službenika

23.10.2015. u 15:43
961
213
Fadil Novalić: Imamo namjeru povećati primanja državnih službenika
961
Fadil Novalić: Imamo namjeru povećati primanja državnih službenika
Fadil Novalić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić smatra kako će sporne izmjene Zakona o državnoj službi poboljšati kvalitet rada državnih službenika i namještenika.
Govoreći o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi FBiH, koji se danas našao na dnevnom redu Parlamenta FBiH, Novalić je izjavio kako će se ovim izmjenama izgubiti sigurnost pozicije u državnoj službi.

"Svi znamo da ako je nekom zagarantovana pozicija on nema afiniteta da unaprijedi svoj rad. Izmjenama Zakona o državnoj službi se ta sigurnost gubi, što će u konačnici dovesti do veće produktivnosti državnih službenika", rekao je premijer Federacije BiH.

Istakao je kako vjeruje da je 80-90 posto državnih službenika veoma kompetentno i stručno za poziciju koju obavlja, te kako je planirano povećanje njihovih primanja s obzirom na dobar posao koji obavljaju.

Dodao je da će u narednih 60 dana biti doneseni kriteriji za prijem novih državnih službenika, a koji će biti u skladu s onim što je Evropska unija zatražila u Reformskoj agendi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: