Komentari (170)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ma sta 10%,ukinut govna,veca je šteta nego korist od njihovog poreza,sire se kao kuga medju omladinom okupirajuci o snovima o lahkoj zaradi a ne korisnom radu
JAdne kladionice, Toliko su dahću pod troškovima da se šire ko na sve strane ko kuga. :)))
yebi ti to kad sagledas koliko se plati poreza fina to cifra izadje mjesecno ... od kako ih kontrolisu dobar je to biznis za drzavu, problem je samo sto je drzava kasno legalizovala bingo, a igra se zadnjih 6 godina. Kad su oni sabrali koliko su izgubili sad bi oni oporezovali sve zivo ... a sto je najgore kladionice ih molile da legalizuju bingo, eto kakvi su papci vodili/vode to ministarstvo. Nisu kladionice krive što se ljudi klade nego ljudi.
E baš mi je žao vlasnika kladionica , morat će jadni vozati auta od 150k maraka nema više od 200k maraka , kriza jarane
@BPSinBosneNP Naivan si, nije Amir Zukić ovo potjerao iz plemenitih namjera nego da bi omogućio monopol austrijskim automatima na BiH tržištu.
ma kakva auta,pa oni jahte i avione imaju,da vidiš perverzije gdje i kako žive!!!
Mislim da smo dovoljno dugo slusali ove "Europljane" kako da skrojimo svoju drzavu, jebat mater i njima i nasim politicarima. Gasi kladionice, zatvaraj redom. Jos imaju obraza to nazvati "industrijom"...
LAZETE u evropskoj uniji je porez 12 % a ne deset kao sto je u Bosni i placa se na drzavnom nivou.
Hrvati na apartima ! :))
Ma 30% od svake uplate uzimati. Ja za hljeb platim 17%, mogu i oni 30% za te gluposti.
Svi na svijetu znaju sta je kladionica i sta mogu ocekivat kad u nju udju...sad jel to vise govori o kladionicama kao takvima(koje postoje maltene u svim drzavama svijeta i nitko nikad nije spomenuo da ih se zatvara) ili o narodu BiH koji u njih ulazi? i sad kazu neki treba ih zatvorit xD nije vam ovo S.Arabija hebem vam mater zasto bi ih zatvorio, nek zaposljavaju tih 7000 ljudi...
vidis ti dokle je gamad otisla da iz eu lobiraju
evo po ovome se vidi da je EU kriminalna organizacija bez vjere znaci ateist do ateista, osim toga ovo je zemlja koja nije stabilna tako da ove kladionice samo jos dublje tjeraju u bijedu primjer umjesto da neko ko izgubi 10 KM kupi djeci da jedu on to baci i poslije govori teska situacija nema se i sl.
E ovako se lobira. Svaka čast HDZ-u na zagovarackim aktivnostima, koliko god ova ubjeđivanja javnosti bila interesna i neuvjerljiva. A puštanje zakona bez pripreme u proceduru (javne konsultacije i dobijanja podrške u Domu naroda) govori ili o političkom amaterizmu predlagača (što čisto sumnjam) ili o dobro izrežiranom scenariju da se tenzije još malo podignu pred Izbore.
Ne treba glumiti pamet,prepisati zakon od neke zemlje i gotovo.U srbiji se npr. placa filxsno po aparatu 140 km i kladionici 4000 km plus 10% od zarade
Moze i od Turske,oni nemaju uopste aparate i kladionice
LIDIJA BRADARA http://imovinapoliticara.cin.ba/profil.php?profil=105
Interesantno je kako naš narod za sve u društvu krivi državu.Nije ti ni država ni kladionica kriva što si ti danas imao cvaju,pa sve stuk'o na bingu.Kriv si ti i isključivo ti.Ma nek bude 10 puta više kladionica, onaj koga to ne zanima neće ući tamo i gotovo.Morate, ako hoćete da učinite Bosnu i Hercegovinu jakom i uspješnom uvijek vi poći od sebe, od toga za koga glasate i šta ste vi konkretno uradili.Ne može se cijeli život provesti u traženju krivca za sranje.Traži rješenje Bošnjo.
@Ja Jesam Alien Nešto si tu nabacao, ne znaš ni sam šta.Uglavnom, zapitaj se zašto u Švici nemaš na svaka 2 metra kladionicu?Nije zbog zakona ili političara koji to regulišu, nego zbog pojednica koji ne prihvata to, zato počni od sebe uvijek. Haj napravi u Cirihu kladionicu na svakih 10 metara.Nema , kakvi to. Propali li skroz na skroz u takvim mjestima , ne paše im klima tamo.
pa kad mogu akcize na gorivo i alkohol onda stavite i na kladare
Jedite govna nedate nam u evropu, kada su u pitanju krucijalne stvari sutite, sada bi da palamudite, da nemaju interesa ne bi se oglasili. Mrs bagro kriminalna!
Dakle ovdje vise nije u pitanju porez. Ovdje su u pitanju vlasnici kladionica koji su Hrvati I tu je problem. Hrvati su vlasnici I zbog toga se digla ovolika halabuka. Da su Bosnjaci vlasnici onda nebi bilo problema. Firme koje su u Bosnjackom vlasnistvu na celu sa SDA su toliko duzne poreza da se to nemoze ni izracunati Ali se tu nepokusava stati u kraj. sigurno je da treba imati porez na igre na srecu Ali taj porez treba biti porez na neto dobit I zavsena prica.
Hajde ovaj spin i nije problem na privatnom mediju kao sto je klix,ali na Ftv-u non stop reklamiranje kako su kladionice "drustveno odgovorne tvrtke",to je poganluk i jad uposlenika Ftv-a,posebno sto isti ne placaju pretplatu,cak i podsticu ne placanje