{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EUFOR pruža pomoć i nakon vježbe "Zajednički napor 14“

F
20.6.2014. u 15:51
16
1
EUFOR pruža pomoć i nakon vježbe "Zajednički napor 14“
16
EUFOR pruža pomoć i nakon vježbe "Zajednički napor 14“
Svečanost povodom odlaska triju rezervnih četa EUFOR-a, koje su s Oružanim snagama BiH (OSBiH) učestvovale u operaciji “Zajednički napor 14” na saniranju posljedica katastrofalnih poplava, održana je danas u Sarajevu.
Svečanost održana u bazi Oružanih snaga BiH “Dubrave” u Tuzli bila je prilika da se izrazi zahvalnost vojnicima iz Austrije, Slovenije i Ujedinjenog Kraljevstva (UK).

Komandant EUFOR-a generalmajor Dieter Heidecker, ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić i načelnik Zajedničkog štaba OSBiH generalmajor Anto Jeleč prisustvovali su toj svečanosti.

- Danas se opraštamo sa četama rezervnih snaga EUFOR-a, ali to ne znači da se angažman EUFOR-a završava. Ostatak trupa EUFOR-a nastavit će pomagati pri saniranju posljedica poplava, a i nastaviti provođenje programa osposobljavanja i obuke s OSBiH - kazao je Heidecker.

Generalmajor Heidecker pohvalio je i napore OSBiH i izrazio zadovoljstvo zbog toga što je OSBiH brzo odgovorio u situaciji s poplavama.

Nakon ovoga, EUFOR će zajedno s OSBiH provesti proces identificiranja i usvajanja naučenih lekcija da bi se uspjesi u okviru “Zajedničkog napora 14” nastavili.

Zahvaljujući detaljnoj analizi, OSBiH će i u budućnosti moći brzo i efikasno reagirati i na najbolji način pomoći stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda i drugih katastrofa, saopćeno je EUFOR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: