Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
EU je sve cetiri godine agresije na BiH bila zabrinuta i jedino sto je konkretno ucinila je sprjecavanje genocida u Srebrenici pod zastitom UNovih trupa - od tada do sada EU pomaze politickim metodama iscrpljavanja, ubijanja (bez krvi) BH drzave i ni jednog drugog osim bosnjackog naroda u njoj.
ja kad prnem smrdi
Tri su ključne stalno ponavljane fraze u njihovim izjavama : 1. \" očekuje se od bh vlasti \" 2. \" EU će pomoći BiH u ispunjenju..... \" 3. \" ali prije te pomoći BiH mora .... \" Ovoj mantri bih pridodao i 4. \"da građani BiH moraju paziti kome daju glas na izborima\'\', Evo ja hoću da dadnem glas za predsjednika Fincija,...malo morgen!
O cemu to ti ba CondoRe,??? Sto to tvoje oko \"izostri\"...? Da se u EU-u pricaju fraze i prazne price....? Eto ima i drugih koji nemaju tako izostren vid, i duboku mudrost kojom si obdaren,pa oni vidu da EU kaze, \"mi cemo vama rado pomoci,ali i vi morate sami dati neki...znak...signal...rezultat...ili barem nesto slicno....da ste poput svih ostalih normalnih drzava na svijetu, u stanju i samostalno (barem donekle)funkcionirati....\" Ali ovo dijete od 13 godina,jos ima dudu u ustima,premda bi joj po starosti vec i brkovi trebali rasti.... Da li je takvoj jednoj tvorevini mjesto u EU ili mozda u neku ...da tako kazem...specijalnu ustanovu....pardon ...rezervat, tj....protektorat....ili ko to vise zna sta.....ludnica brate kada se treba opisati ovaj fenomen koji postoji tu unutar Evrope.... Koliko je ova drzava samostalna u funkcioniranju ili donosenju bitnih odluka...Svaka normalna drzava i narod bi se sramili da njihovom sudbinom upravlja neka sila izvana toliko godina.A tu ne samo da se netko stidi ,nego za svaku mogucu pizdariju u ovoj zemlji se trazi pomoc od drugih... Cemu takva drzava, kada drugi njom upravljaju i ureduju jos zivot...
Nisi ti nizasta momcino.Ti si dosao u BiH da ubijes vrijeme kao i svi dosadasnji predstavnici.IGRAC MEDJUNARODNE ZAJEDNICE U OCUVANJU REPUBLIKE SRPSKE sa samo jednim motivom .Otezi koliko mozes da bi Lordovi,Ownovi,Holbruci i ostala bijelosvijetska g.......dobili na vremenu o prikrivanju svoje umijesanosti u pokusaju unistenja jednog naroda i drzave samo zato sto su muslimani u srcu nedemokratske Evrope.Sram te bilo stitis genocidnu tvorevinu u nasim srcima republiku mrsku sa kojom se pomirit necemo do sudnjega dana.
očekujem i ja da lajcak ode u slovacku
Nisu rijetke, ovakve izjave visokih dužnosnika EU i MZ. One su u principu isprazne i bez ikakvog stvarnog efekta . BiH nije u mogućnosti zbog unutrašnjih nesuglasica da se na međ. planu izbori za svoj status, niti ima podršku ovih međ. zvaničnika, iz čijih ispraznih izjava sama država ne može polučiti bilo kakve koristi . Valjda nam je to do sada jasno. Obratite pažnju na koncepciju same izjave V.P Lajčaka. Ona počinje sa: \" Evropska unija očekuje od bh. vlasti... \" , zatim se nastavlja sa \" Evropska unija će preuzeti ključnu ulogu u pomoći BiH za ispunjenje ... \" pa dolazi taj očekivani zaključak : \" Prije nego što se to desi ( pomoć BiH od EU-a )... \". Tri su ključne stalno ponavljane fraze u njihovim izjavama : 1. \" očekuje se od bh vlasti \" 2. \" EU će pomoći BiH u ispunjenju..... \" 3. \" ali prije te pomoći BiH mora .... \" Na osnovu ovih stavki 1.; 2.; 3.; jednostavan se zaključak nameće i to, da ovom izjavom Lajčak nije ništa nam konkretno rekao, osim diplomatskog fraziranja, da nisu ništa obećali i da nisu ništa spremni u dogledno vrijeme učiniti za BiH . Zbog toga, Lajčaku treba biti jasno, da se i od njega nešto očekuje, s obzirom da prima plaću za ne rad, pasivnost, slatkorječivost, i dodvoravanje domaćim političarima, po Sa, BL, ili Mo, kako se gdje nađe.