Komentari (276)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sa ep sam potpisala ugovor i plaćam im struju u tom ugovoru nigdje ne piše da će mi zakačiti rtv taksu , pa samo neznam iz kog su prava izveli da mi prikače rtv taksu, ja to nisam potpisala, a ep me samoinicijativno i bez mog pristanka harači......................
@lajkovana nek te haraci
da ponovimo kako ne plaćati rtv taksu : Najprije odjavite TV uređaj dopisom na adresu u sjedište BHRT-a, obavezno sa povratnicom na kojoj će vrlo čitko pisati “odjava TV uređaja te i te marke”. poslati dopis“Ja , dana (upisati datum) odjavljujem svoj televizor marke iz razloga jer ne želim više pratiti tv program BHRT-a, FTV-a”. Uskoro ćete dobiti opomenu, koju naprosto ignorišite! Ona samo služi da vas zastraši ,važno je da imate povratnicu.
PRIKAŽI ODGOVORE (29)
Gospodo iz EP, odakle Vam pravo da takve ugovore potisujete u ime nas potrošača električne energije. Jel to negdje navedeno u našim ugovorima o isporuci energije. Ja ću vas lično tuziti ako mi pošaljete takav račun.
272272. To je još jedan udar na socijalno ugrožene koji će biti ovim najdirektnije pogođeni, Rješavanje finansiranja RTV Da potrebno je i neophodno za funkcionisanje RTV Servisa,ali uz puno uvažavanje socijalno ugroženih osoba,kojih je ogroman broj u ovoj zemlji,i prema tome trebalo je voditi računa i o tome prilikom donošenja ove odluke ,jer nije isto kad taksu plaća neko sa 100 KM nestalnog mjesečnog prihoda i neko sa par hiljada KM mjesečno stalnog prihoda.
Vidim da neki ne znaju da doprinosi od tv takse dijele na tri (3) javna emitera - BHRT, FTV i RTRS.
Nikakvog zakonskog osnova nema da se rtv taksa ovako naplacuje. Ne treba je placati, pa neka tuze. Izgubit ce svaku tuzbu jer je ova naplata protuzakonita.
po 2000KM plate si uzimaju u ovoj propaloj instituciji i hoce bosnjake glupe da harace na necemu sto ni jedan bosnjak garantovano ne gleda. Da im je stalo do projekta a ne do plata i bezobrazluka, mogli su se javno obratit narodu pa trazit po 1KM mjesecno i vecina naroda bi im dobrovoljno pomogla...ali ne, to nece biti dovoljno za po 2K plate..izracunali su oni.
@crnobijelisvijet ma koliko mi smatrali RS zaostalom, treba se spustit na zemlju i ucit od njih. NAROD JE NAJJACA INSTANCA U DRZAVI - PROTIV NARODA SE NE MOZE VLASCU. Dodik to zna i on koristi narod za svoje ciljeve, milujuci narod po ruci. Sve ovdje moze biti puno bolje, samo da se narod dozove pameti...
nemam tv. niti radio. gledam na netu sta zelim, slusam vijesti koje zelim, sa svih krajeva svijeta, gledam filmove koje zelim i pustam muziku koju zelim. ebla vas vasa taksa
Ja nemam ni tv ni radio u kuci. U 21. stoljecu ne vidim smisao da mi bilo koja RTV stanica "servira" sta trebam slusati i gledati. Koja je osnova im pravna da meni prikace ovu taksu? Telefon, laptop, tablet?
Ja nemam ni tv ni radio u kuci. U 21. stoljecu ne vidim smisao da mi bilo koja RTV stanica "servira" sta trebam slusati i gledati. Koja je osnova im pravna da meni prikace ovu taksu? Telefon, laptop, tablet?
kako idioti mogu ovako nesto nametnuti narodu,,kako cu ja placati tv pretplatu preko racuna za struju,ako mi u stanu bolesna majka nema tv,niti moze tako nesto gledati..GLUPSOOOONIII
HAJ MAKAR SE SAD HRVATI NE MOGU ŽALITI I TRAŽITI KANAL NA HRVATSKOM KAD MI PLAĆAMO I ZA NJIH PRETPLATI YEBO VAS DAN MRTVI
Koja demagogija za maloumne mase , kaže "Po evropskoj rezoluciji toj i toj taksa se mora plaćati a nekoliko zemalja u regiji je to riješilo na isti način".To bi isto bilo kad bi neki taliban rekao "Po evropskom zakonu , svaka krađa se mora sankcionisati i pošto smo mi u BiH većinom muslimani , od sutra se za krađu reže ruka kao u mnogim drugim muslimanskim zemljama".
A jel se to podrazumijeva da svako ima tv?? Student sam, zivim u iznajmljenom stanu i nemam tv kao i nekolicina mojih kolega. Sta sad trebam zvat komisiju da utvrdi to??
Promijeniti snadbjevača električne energije i završiti priču. Umjesto EP BiH, izabrati drugog snadbjevača...
platicu kad budu uz racune za elektricnu energiju dostavljali i elektroprivreda hb i elektroprivreda rs. ja placati rtrs indirektno necu preko elektroprivrede bih. mora se, nije problem. al moraju svi, a ne da se vrsi diskriminacija prema korisnicima elektroprivrede bih i da oni jedini placaju.
@AnteMostar90 A vi više volite Hrvatsku (gdje vas domicli gledaju kao aliene prave) od Hercegovine, pa ni jednoj ni drugoj ne plaćate ništa. Ko vas ne zna, skupo bi vas platio.
@AnteMostar90 Citiraću Senda Hadžifejzovića kada je bio kod Stankovića na HRT-u. Sa njegovim stavom se slažem. Citat: Građanima BiH treba obezbijediti kanal na jeziku kojim govore, pa tako i kanal na hrvatskom jeziku. Svi kanali i na hrvatskom, bosanskom i srpskom trebaju biti u zgradi TVBiH u Sarajevu. Razumljivo je da državna televizija bude u glavnom gradu države, pa tako i kanali na različitim jezicima.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Mislim da su Ilma Milic i Denis Hajdarevic najebali pravo
Odavno gledam TV i slušam radio na mobitelu, jesam li obavezan plaćati taksu sobzirom da ne posjedujem TV i radio aparat ?
@recto-verso putem interneta !
Ima li neko pametan u ovoj zemlji da ovu otimacinu zakonski sprijeci? Na toj tv je zaposleno stotine ljudi koji nikakve veze sa tim nemaju