BiH
51

Emotivni video: Rukometni Zmajevi za sportsku dvoranu u Maglaju

NAP
Razorne poplave koje su 15. maja zahvatile veći dio BiH, a potpuno potopile grad Maglaj, ostavile su stravične posljedice i na jedinoj sportskoj dvorani u Maglaju koja je bila kuća svih sportskih klubova.

Emotivni video o posljedicama poplava u Maglaju napravio je portal balkan-handball.com. Akteri video priloga su braća Senjamin i Benjamin Burić reprezentativci BiH koji su svoje prve rukometne korake napravili u ovoj dvorani. Obojica su bili dio tima koji je napravio historijski uspjeh plasirajući se na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2014. godine.

Vodena stihija poharala je ovu dvoranu. Nakon što je očišćena, ostali su goli zidovi, a šteta je procijenjena na oko 800.000 KM. Općina Maglaj nema sredstva kojima bi obnovila dvoranu, a brojni sportski klubovi ostali su bez mjesta za trening, piše Patria.

Inače, sportska dvorana izgrađena je 16. aprila 1977. godine udruženim sredstvima radnih ljudi i građana Općine Maglaj kako piše na tabli koja se nalazi u dvorani. Simbolično ili ne dvorana nosi ime "Pobjeda". Svi oni koji žele pomoći mogu to činiti putem broja žiro računa: 1990460003561840 Sparkasse Bank.