{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izetbegović obećao finansijsku pomoć za obnovu tri stana u Maglaju

F
7.8.2014. u 15:38
49
111
Izetbegović obećao finansijsku pomoć za obnovu tri stana u Maglaju
49
Prilikom današnje posjete Maglaju obišao sam tri porodice: Obralić, Mejdžić i Šahman, kojima ću iz ličnih sredstava pomoći da saniraju svoje domove, koji su stradali za vrijeme majskih poplava, rekao je u izjavi za Agenciju FENA predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.
Istakao je da su u Maglaju glavni problem stanovi.

"Što se tiče infrastrukture državnih institucija to je pokriveno 90 posto određenim donacijama, ali ima 1.500 stanova koji su pogođeni poplavama i klizištima, a za koje još nemamo izvjesne donatore", rekao je Izetbegović.

Ovom prilikom naglasio je da je zamolio načelnika Maglaja Mehmeda Mustabašića da naredne sedmice dođe u njegov kabinet u Sarajevu kako bi se fokusirali na rješavanje stambenih pitanja ugroženog stanovništva u Maglaju.

"Sada sam lično obećao pomoć za tri stana. To ću svojim sredstvima pokušati u nekoj mjeri da pomognem ljudima da barem zatvore prostorije stanova kako bi se zimi mogli grijati i da imaju osnovni namještaj", istakao je Izetbegović.

Na datom obećanju Izetbegoviću su se zahvalili Samira Mejdžić, Adem Šahman i Hidajet Obralić, čiji su stanovi potpuno devastirani od poplava.

Osim ove tri porodice predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u Maglaju je posjetio prostorije sportske dvorane "Pobjeda“ i Osnovnu školu "Maglaj“.

"Ova dvorana se mora napraviti do jeseni", rekao je za Izetbegović za Agenciju Fena

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: