{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Emisija o pjesmi "Sprem'te se sprem'te" doprinosi pomirenju

S
17.3.2010. u 10:36
0
0
Emisija o pjesmi "Sprem'te se sprem'te" doprinosi pomirenju
0
Emisija o pjesmi "Sprem'te se sprem'te" doprinosi pomirenju
Kolegijum urednika Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) saopštio je da sa izuzetnom pažnjom, poštovanjem i profesionalizmom kreira i planira programske sadržaje, uključujući i dokumentarne emisije.
Nakon preporuke RAK-a da RTRS treba da "pažljivo odabira svoj programski sadržaj" i da pjesma "Sprem’te se sprem’te" može probuditi negativna osjećanja i asocirati na nedaleku prošlost preživljenih patnji i stradanja, kako u prethodnom, tako i u Drugom svjetskom ratu, RTRS ističe da se ovom emisijom upravo doprinosi pomirenju i razumijevanju.

"Kvalitet i posebnost ove emisije (Priče o pjesmama: Sprem’te se sprem’te) jeste baš u činjenici da se ovom pričom o pomenutoj pjesmi pošteno, sa naučne tačke gledišta, ruše tabui, što doprinosi pomirenju i razumijevanju", istakli su u RTRS-u.

RAK BiH saopštio je juče da je analizom programa "Priče o pjesmama: Sprem’te se sprem’te", koji je emitovao RTRS, utvrdila da nije došlo do kršenja Kodeksa o emitovanju RTV programa, te u skladu s tim neće preduzimati dalje radnje.

Analizom je ustanovljeno da je riječ o dokumentarnom programu na temu nastanka pjesme "Sprem’te se sprem’te", o čemu su govorili različiti sagovornici, te emitovani različiti arhivski snimci, predstavljajući pjesmu u različitim istorijskim kontekstima.

RAK napominje da ova pjesma može "probuditi negativna osjećanja i asocirati na nedaleku prošlost preživljenih patnji i stradanja, kako u prethodnom, tako i u Drugom svjetskom ratu", te poziva RTRS da pažljivo odabira svoj programski sadržaj, a odgovorne upravljačke strukture, uključujući i Programski savjet RTRS-a, da ovoj problematici posvete više pažnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: