{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RAK će 18. marta razmotriti žalbu RTRS-a

S
9.3.2010. u 13:30
0
0
RAK će 18. marta razmotriti žalbu RTRS-a
0
RAK će 18. marta razmotriti žalbu RTRS-a
Foto: SRNA
Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) 18. marta razmotrit će žalbu Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) na odluku o izricanju novčane kazne od 100.000 KM, izjavila je Srni portparol RAK-a Amela Odobašić.
Ona je naglasila da se svaka stranka, pa i RTRS, može da se žali Sudu BiH ukoliko nije zadovoljna odlukom Vijeća RAK-a.

"Imali smo smo do sada oko 50 žalbi na odluke RAK-a koje su razmatrane pred Sudom BiH", napomenula je Odobašićeva.

Prema njenim riječima, razmatranje slučaja emitovanja priloga "Vidimo se u Bileći" na Federalnoj televiziji još je u toku i očekuje se da će procedura biti okončana za 15-ak dana.

RTRS je uložio žalbu na odluku RAK-a od 21. januara, kojom je ova medijska kuća kažnjena sa 100.000 KM zbog neovlaštenog korištenja frekvencije putem 61. UHF kanala na lokaciji Banjaluka - Pobrđe.

Digitalizacija javnih TV emitera u BiH je proces koji u skladu sa zahtjevima evropskih nadležnih institucija treba da bude okončan do kraja 2011. godine.

FTV je 8. februara u emisiji "60 minuta" i dan kasnije u centralnom dnevniku emitovala snimak sa portala YouTube, u kojem su u segmentu njemačko-austrijsko-italijanskog filma "Konačan pad" iz 2004. godine lider SNSD-a Milorad Dodik i vrh ove partije montažom predstavljeni kao Adolf Hitler i čelnici Trećeg rajha.

Slična zloupotreba simbola fašizma na Srpskoj radio-televiziji 1997. godine bila je direktan povod za uvođenje međunarodne supervizije i korjenite promjene u ovoj medijskoj kući, uključujući i promjenu njenog naziva u RTRS. Srpska radio-televizija emitovala je te godine spot "Lili Marlen" sa aluzijama na tadašnju predsjednicu RS Biljanu Plavšić i snage Sfora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: