{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"RAK je agencija napravljena za političke obračune"

S
19.3.2010. u 19:39
0
23
"RAK je agencija napravljena za političke obračune"
0
"RAK je agencija napravljena za političke obračune"
Regulatorna agencija za komunikacije BiH je jedna od hibridnih struktura, napravljena po zahtjevu stranaca, koja se koristi više za političke obračune i sankcije u BiH, nego što radi po zakonu, smatra predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik.
"Jedino što je brzo dogovoreno kada je RAK u pitanju je da Hrvat bude direktor te agencije. Prije tri godine, kada su lideri u BiH, pa i ja, prihvatili i potpisali sporazum po ovom pitanju, umiješali su se stranci zbog čega sada imamo direktora, čiji mandat dvije godine traje u nekoj nestvarnoj formi", rekao je Dodik.

Komentarišući nedavne odluke RAK-a u vezi sa Radio-televizijom RS /RTRS/ i Federalnom televizijom, Dodik je rekao da se iz bizarnih razloga, poput procesa tehnoloških inovacija i digitalizacije, donosi odluka o kazni RTRS-a, a da se iz prvenstveno političkih razloga, koji odgovaraju stranim mentorima, uvrede za fašizaciju karakterišu kao sloboda govora.

RAK je RTRS-u u januaru izrekao kaznu od 100.000 KM zbog neovlaštenog korištenja frekvencije putem 61. UHF kanala na lokaciji Banjaluka - Pobrđe, koju je kasnije smanjio na 75.000 KM, a u vezi sa Federalnom televizijom i video-klipom "Vidimo se u Bileći ", Agencija je zaključila da nije prekršen Kodeks o emitovanju RTV programa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: