Komentari (120)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
al ovo je omogućilo da se može ići i vani radit, sad su diplome priznate u Europi
ma kad su pokupili KaeMčiće od samofinansirajucih studenata :D
6o55VW , [url=http://tuomwpjlbpxd.com/]tuomwpjlbpxd[/url], [link=http://nabgazaycjoy.com/]nabgazaycjoy[/link], http://ixxocsyqyisi.com/
5Y1RmM miipvnitecbh
We are a group of volunteers and opnenig a new scheme in our community. Your site offered us with valuable information to work on. You have done an impressive job and our whole community will be grateful to you.
ETF u Lukavici je najbolji. E, hajmo opet, prepirka...
Upoznata sam sa sistemom akreditovanja, samo me strasno iritira sto se studentima prosipa prica kako je sad asve divno i krasno i fakultetska diploma svuugdje u svijetu priznata. ETF je jedini fakultet koji zaista jeste priznati u istoj toj Njemackoj i bez te akreditacije. To je tako iz cistog razloga sto elektroinzinjera nedostaje, i apsolutno je nebitno na kojem su fakutetu zavrsili. Kako je bosanskohercegovacki plan i program u sustini austrijski plan i program (austrijanci su ga uveli), lakse je izvrsiti nostrifikaciju ili prepoznavanje sarajevske diplome u odnosu na npr. nekog iz Kambodze. Akreditovani su i programi Ekonomskog fakulteta, pa mozda cak i priznati. Pa? Neko ce im (samo) s tim kvalifikacijama dati radnu dozvol Dati im radnu dozvolu? Eto nek cak i priznata diploma... Ovim preuvelicavanjem se u sustini nipodastava istinski kvalitet jedne takve institucije koja je zaista obrazovala velike inzinjere i menadzere u cijelom svijetu( npr Boris Nemsic CEO Telecom Austria
@ccc, da poznajes kako ide procedura akreditacije, znao bi da se upravo tako i radi, akreditira se na godinu dana, nakon cega slijedi produzenje, ukoliko se zadrze iste norme kao i pri akreditaciji, sto treba konstatovati komisija koja je izvrsila akreditaciju. Sto se tice \"Staat\", errare humanum est, pa cak i kada se radi o Svabama.
Ti sine da si zavrsio ETF znao bi da se \"dizanje sistema\" na njemu ne uci. To je isto kao da se ibretis nad doktorom medicine sto ne zna dati infuziju ili izvaditi krv.
I ovaj, kao i svaki dosadasnji put, klix i dekan su pozurili da svaki uspjeh predstave vecim nego sto jeste. Svaka cast Elektrotehnickom fakultetu na akreditaciji Bachelor programa, koja istice 2013 godine.... Btw. obratiti paznju na \"Staat\" http://www.asiin-ev.de/pages/de/asiin-e.-v/programmakkreditierung/akkreditierte-studiengaenge.php?id=3291
Bas je zanimljivo kako nasoj zabiti koju zovemo domovinom tako uspjesno stasavaju narastaji za koje je karakteristicno da odmah populjuju bilo ciji uspjeh (valjda urodjeni sindrom \"nek\' komsiji crkne krava\"). Umjesto da se okrenu sebi i pokusaju uraditi makar nesto pozitivno u zivotu, ili barem casno cestitati i pohvaliti uspjeh drugog, vecina \"komentatora\" se ubi da sto je moguce vise omalovazi ono sto je ETF postigao i time pokazao da se i u BiH moze kada se hoce. Pri tome vazi pravilo sto je komentator u zivotu bezvezniji, neuspjesniji i nebitniji, to su njegovi komentari zucniji i vise omalovazajuci. Jer uspjesnima ne smeta ni kada neko drugi uspije. Iskrene cestitke studentima, profesorima i svom ostalom osoblju ETF, kao i svima onima koji uspjeh ETF-a osjecaju svojim!
@XY, pa bolan ja sam to davno zavrsio i upravo od toga zivim i bas ovdje zaradjujem vise nego sto ces ti ikada :-)) Ili stvarno pojma nemas ili si neki suplji automaticar koji je fakultet zavrsio tako sto ga je voda doplavila do diplome, pa onda pokusava raditi gdje sta stigne i kuka nad svojojm sudbinom.
kunto, kad zavrsis AiE ne cekaj sekunde ovdje, vec se uputi i te pobrojane druzave. Jedva te cekaju kao inzenjera. Znam ja dobro sve sta je posao automaticara, ali to ovdje NECES RADITI!!! U pobrojanim drzavama hoces, samo skontaj prvo kako u neku od njih da udjes. A dok ne odes, ima da se našarafaš dobro po gradilištima Bosne - i da, uz building automation:) good luck!!!
E cuj, nikad nije kasno. Upisi ETF sad. Vecina studenata to govori. Zavrsio sam ovo, zalim sto nisam ono. Jarane, ako volis ono sto si upisao, ti si na pravom putu. Ako si upisao radi komsiluka i roditelja, onda si se zajebao. To nije tvoj poziv. I ja sam ING. po zanimanju, ali upisao sam ono sto volim i ne zalim zbog toga. Problem je sto dosta mladih ljudi pojma nema o fakultetima, ni sta nude niti sta se poslije toga moze raditi. Da ne govorimo o tome sta se izucava na tim Fakultetima. Malo je prezentacija, a malo bgm i laboratorijskih vjezbi. I sam sam bio u takvoj situaciji. Za dobrog inzinjera nema zime, bez obzira na Fakultet. Samo je problem, ucahurenja. Ovi sto su iz SA, nece nigdje drugo da rade do ovdje, a ovi sto studiraju trenutno u SA, ne odlaze iz njega. Jako veliki problem. Trziste jos uvijek nije u stanju da prepoznaje kvalitetne kadrove i strucnjake. Ali i tome ce doci kraj. Dakle, nije faks da se uci (to je srednja skola), faks je da se STUDIRA!
@EE: \"ima li gdje posla za EE dipl ing.a? trenutno radim van struke, a pristao bih u struci raditi za duplo manje pare u nekoj ozbiljnoj firmi. ne mislim na EP i Telecom (nemam stela), vec u nekoj u kojoj treba covjek sa teorijskim znanjem iz Energetike?\" q r cinu si ti moju zavrsio etf i to ee smjer, da si zavrsio ne bi tako sad balio, nego bi na poslu radio ;) EE je realno smjer koji se najvise trazi u BiH, zato ne serendaj i prestani bit ljubomoran na ETF-ovce. 99% si zavrsio neki od ovih streberskih fakulteta i sad lijecis komplekse vrijedjajuci nase buduce inzenjere. Ja sam zavrsio masinstvo, extra fakultet nema sta, al sad zalim sto ne upisa etf :)
Mani se struke, hoces poginit gdje... Nema posla nikome, pa ni vama!
@XY, e bas me zanima sta je to sto po tvom inzinjeri automatike rade. Cini mi se da nemas pojma, jer u vrijeme kada termini kao sto su smart grid, smart home, embedded systems, building automation, distributed systems, renewable energy predstavljaju sadasnjost i buducnost industrije i civilizacije, ti tvrdis da AiE treba ukinuti. Ocito nemas pojma ni u vezi toga gdje i kako studenti koji zavrse master na AiE pronalaze posao. Poslove u Njemackoj, Austriji, Saudiji, Emiratima i sl. i broj AiE inzinjera koji je tamo otisao u zadnjih nekoliko godina da i ne spominjem.