{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Elektroprenos BiH: Usvojen plan investiranja i raspodjele dobiti

F
26.3.2014. u 14:43
0
15
Elektroprenos BiH: Usvojen plan investiranja i raspodjele dobiti
0
Elektroprenos BiH: Usvojen plan investiranja i raspodjele dobiti
Foto: Anadolija
Upravni odbor Elektroprenosa BiH donio je danas odluku o razrješenju postojeće i imenovanju nove uprave, a usvojeni su trogodišnji plan investicija i odluka o raspodjeli dobiti od oko 98 miliona, a sve to trebalo bi da uskoro potvrdi i Skupština akcionara ove zajedničke bh. kompanije, potvrdio je član Odbora Enis Šantić.
On je u izjavi novinarima u Banjoj Luci precizirao da bi se već naredne sedmice trebalo da održi i Skupština akcionara Elektroprenosa BiH.

Šantić je ukazao na značaj usvajanja trogodišnjeg plana investicija, ističući da je najvažnije da će se taj posao odvijati u oba entiteta na elektromreži.

Kada je u pitanju raspodjela dobiti za period od 2007. do 2012. godine, pojasnio je da će se ona dijeliti srazmjerno vlasništvu, 58 posto za FBiH, a 42 posto za RS, a radi se oko 98 miliona KM.

I taj prijedlog ide na Skupštinu akicionara ove kompanije za prijenos električne energije.

Upravni odbor je danas ponovio potrebu upošljavanja novih kadrova kako je dogovoreno po operativnim područjima i od glavne uprave, a razmatrano je i poslovanje Elektroprenosa za 2012. godinu.

Šantić je izrazio uvjeravanje Upravog odbora da će češćim sastancima s upravom nastojati da ova kompanija krene ka što boljem radu u narednom periodu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: