Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Napokon da i Elektroprenos malo živne, nakon one blokade sredstava višedecenijske ovo je odličan početak
Vicko, nepoznajemo se i nezelim se prepucavat. Zelis znat kako se novac "pere" ili "krade", i to drzavni. Npr., necemo prava imena ;-), jedna rafinerija, recimo u Bosanskoj posavini. Ta firma preko druge fiktivne firme iz , recimo, Rusije, naruci ventil-pumpu u npr. Njemackoj. Taj proizvod kosta, recimo, 5.000€. Rusi plate tu cijenu. Isti proizvod naplate od rafinerija za 45.000€ (+ 40.000€), a racun ruske firme na kipru. Tako ta rafinerija pravi sve vece i vece dugove, tako da neplaca porez, PIO, zdrastveno. Drzava, preko entiteta, mora da pomaze. Sad bih porezano uprava morala da se ukljuci, jer drzavne pare. Ali ona nista neradi, zasto? Zato sto neki politicar neda da ljudi rade svoj posao. Sta mislis, jesam li ovo izmislio ili znam nesto sto drugi neznaju? Hoces drugi primjer/primjera (kako se iz budzeta krade)?
Kriminalci - lesinari iz SDP i SNSD lako se dogovore oko zrtve, u ovom slucaju zrtva je drzava......
Emir Suljagic: Mi u „Prvom martu“ smo u stalnom kontaktu sa našim sugrađanima i osiguraćemo pomoć i zastupanje, ali i pobrinuti se da ovi bespredmetni navodi budu odbačeni, kao što smo to radili i do sada. Cijenimo međutim da je odbijanje SDP-a BiH da nastavi pregovore o zajedničkoj listi za RS u ovom trenutku još jedan signal režimu Milorada Dodika da nastavi sa progonom, ali i pokazatelj da se pored novca (čitaj: Elektroprenos) SDP i SNSD i dalje slažu i oko vrijednosti. Drugim riječima, rukovodstvo SDP-a se još uvijek više boji Dodika, nego vlastitih birača.
Opet nas lazu smradovi!!!! Nove kadrove = zasto? Da se rodbina i licne kurve zaposle. Visina investicija je vic. Umijesto da se investira ca. 300-350 mil km ono samo 98 mil. Zamislite kako bih to pomoglo zaposljavanju novih radnika (npr. u Energoinvestu). Umijesto da smanje gubitak struje u mrezi sa ca. 14% na 5% i tako da ostvare vecu kolicinu prodate struje (ROI ispod 5 godina!!!!) oni pare uzimaju da popune budzete za izbore + svoje dzepove! Ljudski otpad, nista drugo.
Pa kada pogledamo iza sebe 20 godina i shvatimo sta je sve popuhano od strane prethodnika na vlasti onda se ne treba cuditi sto se sada ispasta za to. Ti ako mislis da neko moze tek tako uzeti 200M i negdje ih prosljediti nelegalno onda se grdno varas, trag novca se ne moze sakriti i on uvijek postoji tako da ti te price o trpanju u privatne dzepove ne piju vode.
Kota 1.0 za SIPU i Tuzilastvo a i OSU izbori idu nasi se dogovorili i milioni na kamari.
Lijepo, slozno i pametno su zapoceli sa radom, nek tako i nastave.
Ovo su stvari s kojim mozemo da se pokrenemo u pozitivnom smijeru ... investicijama cemo imati i dobit, a ako sve stoji neiskoristeno nista se ne moze ni ocekivati ...
Investicije i nova radna mjesta sto se i ocekuje od ove firme, koja je pocela raditi na tome i to joj niko ne moze osporiti!
Napokon ce se pare koje godinama stoje rasporediti u investicije koje ce nam donijeti nova radna mjesta i novu potencijalnu zaradu. U ekonomiji nema nista gore nego kada pare stoje i ne obrcu se.
napokon je ova kompanija pocela sa radom nakon dugogodisnje blokade i zamrzavanja ogromnog novca koji se mogao uloziti u dalje investicije i razvoj energetskog sektora BiH
Lijepo bas!