{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


300 miliona KM od Elektroprenosa će biti operativno do 10. aprila

N
19.3.2014. u 10:58
16
14
300 miliona KM od Elektroprenosa će biti operativno do 10. aprila
16
300 miliona KM od Elektroprenosa će biti operativno do 10. aprila
Matan Žarić (Foto: NAP)
Nakon što su izmjene Zakona o Elektroprenosu potvrđene i na Domu naroda PSBiH u ovoj kompaniji ubrzano rade na pripremi sjednice Upravnog odbora koja će se održati u petak 21. marta.
Na ovoj sjednici trebali bi biti imenovani i izvršni direktori, a to će biti moguće ukoliko akcionari Vlada FBiH i RS dođu s prijedlozima, potvrdio je za bh. novinsku agenciju Patria Matan Žarić, generalni direktor Elektroprenosa.

Inače, izmjene zakona odnose se na brisanje odrednice od “deset godina” što znači da će se akumulirana dobit od 300 miliona moći raspodijeliti ranije. Dio novca ide na obnovu mreže, a ostatak će raspodijeliti vlasnici tj. FBiH i RS, čime će se znatno napuniti budžeti entiteta.

Ranije su premijerka RS-a Željka Cvijanović i premijer FBiH Nermin Nikšić dogovorili podjelu do 100 miliona KM prikupljenih prihoda Elektroprenosa.

"Čeka se da zakon stupi na snagu, a to će biti tamo negdje u narednu srijedu. Onda treba sazvati Upravni odbor i donijeti odluku o raspodjeli dobiti, a nakon toga sazvati i Skupštinu. Očekujemo da će do 10. aprila novac biti operativan. Onda krećemo s radom, planom obnove", kazao je Žarić za NAP.

Jedan od glavnih ciljeva novog menadžmenta i Uprave bit će da podignu kapacitete firme da bude u stanju da ta sredstva kvalitetno i na vrijeme utroši na podizanje kvaliteta i sigurnosti mreže u BiH, tako da se u narednom periodu očekuje intenzivniji proces zapošljavanja stručnog kadra koji će biti u stanju da realizira taj investicijski ciklus.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: