Komentari (78)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kako su im godinama mogli isplaćivati plate bez doprinosa ja kad odem u poresku neće da gledaju ako doprinosi nisu uplaćeni !
da se kladimo da i klix ovim novinarčićima ne uplaćuje doprinose. neka napokon i klix.ba podnese financijski izvještaj pa da vidimo kako stvari stoje.
Kad smo zadnji put culi da doktor ili rudar dobiju otkaz? Nikad.. zato sto ih zakon stiti.. ni onaj sto je ubio djevojcicu nije otkaz dobio.. eto sta rade kolektivni ugovori
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ma mrs u pm više
hoš igrat užičko kolo opet sa pjanim rudarima kad dođe dupli račun za struju?
I Andrija se evo oglasio. Šatro nekakav sindikat 😂😂😂. Koliko su ovi uhljebi nezasiti i socijalno neosjetljivi govori i podatak da su u BH Telecomu usvojili pravilnik gdje uhljeb kada ide u penziju dobija kao otpremninu onoliko plata koliko ima godina staža u BH TELECOM-u. Neki dobijaju i po 40 plata otpremnine.
Ovo je vrlo prosto razriješit. Rudnik treba da određuje cijenu svoje robe. Elektroprivreda kupuje. Ako im cijena ne odgovara nek uvezu ugalj iz Australije.
Ma sve je kriv Dodik.
Svi kažu dodik je kriv ima i federacija svog dodu
Ovaj sindikalac Fadilov I Bakirov.
Samo stecaj Elektro privrede BiH. EP BiH ucjenjuje i gradane i rudare BiH
Panika vam jer ostaćete bez par hiljada mjesečno. Vi uzimate a ne radite.
Umjesto Andzelije za Generalnog Elektroprivrede predlažem Abdurahmana Hodzica zvanog Hodža iz Zivinica, ps. Hodza jeli Andzelija vratio dug ili mora još biti Direktor
Znači povlašćena klika nema ništa da nam ponudi osim dodatnog dizanja tenzija i panike? Nije ni njima lako, mogao bi im neko ugroziti monopol i velike plate.
Jel’ bi mogao neko iz postovane elektroprivreda objasniti za koliko dana su imali rezervi uglja prije strajka rudara? Da ki je tako tesko kupiti ugalj na trzistu? Kakav Im je dugorocni plan snabdjevanja elektricnom energijom? U sta reinvestiraju dobit, osim u uhljebe?
podržavam rudare
Vlada imenovala upravne i nadzorne odbore koji su godinama gledali da se ne uplaćuje soocijalno i zdravstveno rudarima. Elektroprivreda godinama imenovala direktore koji su istu situaciju gledali. I rješenje tog problema je poskupljenje struje da bi se kosnolidovali rudnici ? Ma mršš zapali radije sve dosta je bilo
Veće zlo od Generalnog Andzelije je poslusnik Senad Sarajlic pomoćnik Generalnog, ali oni pjevaju i vole istu pjesmu Volio sam ženu tu........
Šćepo i njegov ministar mute vodu. Sindikalci su u srijedu dogovorili jedno a danas poslali sasvim drugo. Sjetimo se kako je Šćepo 2014. nahuškao rulju da popale svoje predsjedništvo i 3 kantonalne vlade. Šćepo neće odustati od lažnog populizma dok ne uništi F BiH. On svo vrijeme radi za Hrvate a povremeno i za Srbe. Kad sruši F BiH on se seli u svoju CG ili zemlju za koju je radio Srbiju.
pravite nuklearku iznad Dubrovnika