{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


El-Atawi: MOBiH i OSBiH kao primjer ostalim institucijama u BiH

F
30.9.2014. u 16:41
9
4
El-Atawi: MOBiH i OSBiH kao primjer ostalim institucijama u BiH
9
El-Atawi: MOBiH i OSBiH kao primjer ostalim institucijama u BiH
Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić sa saradnicima primio je danas u službenu posjetu ambasadora Arapske Republike Egipat Yassera El-Atawija i njegovog zamjenikaTarek El-Meligyja.
Tema sastanka je bio razgovor o mogućoj realizaciji buduće bilateralne saradnje između BiH i Egipta.

Ministar Osmić je upoznao ambasadora Egipta o trenutnim aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, istaknuvši angažman OSBiH tokom poplava, učešće u operacijama podrške miru, provedbama operacija deminiranja, rješavanju pitanja viškova naoružanja i MiMES-a i ostale napore koji se čine na putu ka NATO integracijama.

Ambasador El-Atawi zahvalio je ministru Osmiću na prijemu i dodao da su MO i OSBiH bile i ostale stub bosanskohercegovačkog društva i primjer ostalim institucijama, koje su u službi naroda u pogledu rada, napretka i međusobne saradnje.

Dodao je da očekuje unaprijeđenje budućih odnosa između Egipta i BiH i nastavak međusobnih prijateljskih odnosa koji se već godinama uspješno realiziraju.

Izražene su zajedničke nade za uspješnim saradnjom na svim poljima te spremnost ka realizaciji budućih planova i projekata ovih dviju zemalja.

Ovo je bila druga posjeta ambasadora El-Atawija, nakon nastupne posjete MOBiH u januaru 2014. godine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstvo odbrane BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: