Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da tri džume imaju vrijednost obavljenog hadža je neviđena glupost.
Za ovo se treba kategoricki IZ oglasiti a ne brinuti kako samo skupiit zelat i vitre.
mogu li ja uzet 6 selfija, jel to isto?
5. Islamski šart : obaviti hadž Ne piše obaviti hadž ili klanjati tri džume u džebarskoj džamiji
Ovo nema veze sa islamom! Muslimani nemaju hodocasca osim hadzdza koji se obavlja u Mekki. Nikakve dzamije to ne mogu zamijeniti. Nadam se da ce IZ reagovati!
Sve sto je autohtono, nase, bosansko, originalno i sto budi u covjeku ponos ove vehabije bi unistile za seam dana. Oni vole vise tudje i arapski pjesak im je drazi od bosanske sume i kamena.. Sram vas bilo djedovi vam se u grobu prevrcu.
to isto da napišete ko u kući redovno kruži oko frižidera 3 godine računa mu se ko da bio na Kabi i hadž obavio
Joj sto novinar zaradi bidivo za dzehenem za dezinformaciju.
Lijep je tradiciju njegovati ali ovo poredjenje sa Hadzom nema veze sa Islamom.
Ako je ova džamija izgrađena u drugoj polovini 16. stoljeća, onda je starija Kuršumlija džamija u Kladnju od nje, jer je izgrađena 1545. godine. Ovo je navedeno u odluci o proglašenju džamije nacionalnim spomenikom, dakle, nije tek usmena predaja.
Hadz je Hadz I sa ničim se nemože uporedit ili izmirit Onaj ko je u mogućnost I vjernik je obavezan ga je obaviti. A kaže se ko ne obavi tri Dzume ispada iz Islama. Nemojte u vrijeme Hadža širiti nežnanje.
Kakva je ovo sektaška priča?
ta njihova kazanja su kufr i sirk
Mashallah.. Neka nam stoji ponosito.. A naknadno ćemo uvoditi kanalizaciju i tekuću vodu. Ako dragi allah da, i školu bi smo napravili ili obnovili..
Tako je, znaju se prioriteti.
Sa tim nijjetom dođeš i vratiš se kući kao nevjernik...
Bravo
Ako su Dzebari nadomak Zivinica onda je i Djurdjevik „predgradje“ Zivinica.
U Krajini je pravilo ako klanjas tri dzume u dzamiji da vazifu platiš
Arapi su od Kabe napravili vkerski turizam. Napumpali cijene.
Pa to joj je svrha od pocetka.
Subhanallah, kakve su to nebuloze?! Ja vjerujem da je lijepo doci i klanjati u toj dzamiji, ali veliki je grijeh tvrditi da to donosi vrijednos ovog ili onog! Samo Allah S.W.T zna koju vrijednos sta donosi!
Nije veliki grijeh nego kufr, nevjerstvo, izlazis iz vjere...