{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Džaferović: Šteta mi je nanesena, ali ja sam političar i s tim moram živjeti

F
12.3.2015. u 12:40
0
73
Džaferović: Šteta mi je nanesena, ali ja sam političar i s tim moram živjeti
0
Džaferović: Šteta mi je nanesena, ali ja sam političar i s tim moram živjeti
Foto: Arhiv/Klix.ba
Odluka Tužilaštva Bosne i Hercegovine o neprovođenju istrage protiv Šefika Džaferovića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBIH), za navodne ratne zločine, za Džaferovića je očekivana.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Tužilaštvo BiH je odbacilo sve optužbe u vezi sa slučajem protiv Džaferovića u kojem se nekadašnji načelnik Centra službe sigurnosti (CSB) u Zenici teretio za navodne zločine u ratnom razdoblju na području Vozuće.

Prijavu protiv njega podnio je bivši potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo prilažući obimnu dokumentaciju zbog čega je i Klub poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Predstavničkom domu tražio smjenu Džaferovića s pozicije predsjedavajućeg odbijajući prisustvovati sjednicama tog doma.

"Sve što sam imao reći na ovu temu već sam rekao. Od početka sam tvrdio da se radi o gnusnim lažima i monstruoznoj konstrukciji koje su sračunate da bi se diskreditirao ja kao političar s jedne i s druge strane da se destabilizira uspostava vlasti na državnom nivou na bazi dogovorene parlamentarne većine", kazao je danas novinarima Džaferović.

Podsjetio je da je i sam pozivao Tužilaštvo da se o tome izjasni, najavljujući da će se njegov korektan odnos i rad u parlamentu BiH te zalaganje da ova institucija funkcionira i dalje nastaviti.

Pozvao je Tužilaštvo BiH da se protiv Kebe provede krivični postupak zbog lažnog prijavljivanja te je najavio da će iskoristit sav raspoloživi pravni instrumentarij da zaštiti sebe i svoju ličnost.

"Šteta mi je već nanesena i tu nema nikakve dileme to je sasvim jasno, ali šta mogu, ja sam političar i moram živjeti s tim", kazao je Džaferović, dodajući da mu Odluka Tužilaštva BiH nije uručena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: