Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najbolje da svako selo ima univerzitet, a koga boli qurac za kvalitetom obrazovanja??? NI MANJE ZEMLJE NI VISE FAKULTETA, PUMPI I GLUPLJIH LJUDI!
Škola u prirodi!
Zar postoji i Internacionalni univerzitet u Goraždu?! Pored eminentnih Univerziteta u Travniku, Širokom Brijegu, Kiseljaku.... Ima li još koji? Svašta u Božijoj bašti! Ako nastavimo ovim tempom bićemo zemlja sa najviše univerziteta u svijetu! Još samo da otvore i Univerzitet u Trnovu! Baš zvuči cool!
...sta'e s onim u Foci?
Zar vec nema gore negdje u Trnovu ili je na Sokocu. Tu je Esed Radeljas koliko se sjecam isao. A Radeljas danas sjedi u Vladi BPK Gorazde i njegov glas upravo moze biti presudan kada su u pitanju gore navedeni problemi oko licenci i sl.
A predpostavljam da vas masa radi ono sto su zavrsili na drzavnim fakultetima ? Zapravo nije situacija da vas 80% ili je na birou ili radi neki deseti posao koji nema veze sa zavrsenim fakultetom , koji vrag zavrsavati fakultet , evo vam svjezi primjer iz Zepca . Dakle konkurs za posao u Opcini , i prijavi se 5 ljudi sa fakultetom drzavnim naravno , sa godinama iskustva i posao dobije predsjednik omladine HDZ koji je cijeli zivot radio kao konobar i zavrsio fakultet nedavno , normalno privatni
u roku od dvije godine . Zasto studirati ? Pa vecina gazda u Bosni nema postenu srednju zavrsenu vec dobre veze u politici , jebajemo se 5-6 godina na fakultetima i ono malo ustedevine potrosimo , zasto ? Da bi bili potrcko nekom liku sa 3 razreda srednje bez ikakve mogucnosti napredovanja , osim ako ti tetak , ujak , stric nije neka zvijerka u seoskom odboru stranke , eto vam prava slika nase drzave , u svakom selu , gradu , Opcini je isto
Jos samo da se otvori univerzitet za geneticki inzinjering u Cajnicu.
Dok god povezuju muftiju i fakultet, zaboravite za to, kakve veze treba da imaju muftija i fakultet alo???? Ova zemlja dok religije ne odjebe na jednu stranu a skolstvo i svakodnevni zivot na drugu, nema od Nas nista, jos ce reci da se treba klanjat ili molit oce nas koji jesi na nebesima, ODJEBITE vise sa Tim muftijama i popovima, !!!!!!!
one koji budu na privatnom fakultetu završavali medicinu i završavali je samo zato sto su plaćali da bog da liječili svoje familije i svoje najbliže kad se razbole
Kakva drzava takvi i zakoni ...
Po meni, vise se isplati studirati u Travniku u odnosu na Gorazde. Ne znam kakva je situaciju u Gorazdu, ali uz diplomu u Travniku te počaste i ćevapima 😊
Kvalifikacije studenata nakon studija - pregledali kompletnu Našu malu kliniku.
Ajnadzic ekspert............ bla, bla, blaaa
Žuga ministar Pišonja član predsjedništva..
Pa dokle vise da se po raznoraznim "surdulicama" i pripizdinama otvaraju fakulteti?...presedan smo na i planeti i u istoriji...manje zemlje sa tri predsjednika ne mozes naci, parlamentaraca i poslanika k'o ruska Duma...pa ima li iko da tim parmacima objasni da se sa obrazovanjem ne moze zajebavati...mada je vjerovatno kasno....bilmezi ne kontaju da je ako ista a onda ono trebalo sacuvati tri stvari iz onog sistema, obrazovanje (đaba), zdravstvo (đaba), i sistem socijalne skrbi.
fakultet dosad promijenio 5 zgrada, mobilni fakultet dakle
Najsavremeniji!
@diktatura......Suvremeni univerzitet, ide za studentima . . .!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
U pravu su za prebacivanje visokog obrazovanja na razinu entiteta. Ovo je nepodnošljivo ovako.
I babo bi sine...