|

"'Dušebrižnici' siluju demokratiju u BiH"

"'Dušebrižnici' siluju demokratiju u BiH"
0
S
Sarajevo-x.com
21.1.2011. u 14:58
30
komentara
0

dijeljenja
"'Dušebrižnici' siluju demokratiju u BiH" Lijanović: Proizvoljno tumačenje legitimiteta
Građani Bosne i Hercegovine javno su kazali šta misle na proteklim izborima davajući podršku onim partijama za koje su smatrale da mogu donijeti boljitak, stabilnost i oporavak zemlje, saopćio je danas lider Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović.
Predsjednik boljitka smatra da je krajnje nekorektno i licemjerno što predstavnici pojedinih političkih partija i predstavnici nekih domaćih i stranih nevladinih organizacija, "pa čak i neke institucije u regiji, te samozvani analitičari "konstantno nekorektno i neargumentovano tumače legitimitete onih kojima su građani dali najviše povjerenja".

"Okupljanje oko plana djelovanja za naredne četiri godine sa izbornim pobjednikom, odnosno SDP-om BiH, svugdje u svijetu predstavljalo bi normalan demokratski čin. Na žalost, svjedoci smo da demokratiju u Bosni i Hercegovini može tumačiti svako na svoj način i da pri tome ima ogroman publicitet čime kao tobožnji 'dušebrižnik' direktno siluje tu istu demokratiju i volju građana“, izjavio je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović povodom učestalih neargumentiranih napada na partije potpisnice Platforme i osporavanju njihovog izbornog legitimiteta.

"Napominjemo da mi u Narodnoj stranci Radom za boljitak kao potpisnici Platforme, pamet ne želimo tražiti, niti klečati i moliti za milost nigdje van granica BiH kao što to rade lideri nekih gubitničkih partija. Sve to imalo bi drugačiju notu da ti gubitnički lideri zbog svojih ličnih, nisu izdavali interese onih na koje se pozivaju. Ova zemlja ima izrazito sposobne, pametne i obučene ljude za sve sfere života pa i političko djelovanje. Vrijeme je da silovanje demokratije i diktatura „dušebrižnika“ prestanu, a oni koji su dobili izborni legitimitet preuzmu odgovornost i vodstvo ove zemlje", dodao je Ivanković Lijanović.
Prijavi grešku


Komentari (30)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...