{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dušanka Majkić: Nisam vratila otpreminu, jer to niko prije mene nije uradio

F
25.10.2015. u 13:23
38
147
Dušanka Majkić: Nisam vratila otpreminu, jer to niko prije mene nije uradio
38
Dušanka Majkić: Nisam vratila otpreminu, jer to niko prije mene nije uradio
Foto: Arhiv/Klix.ba
Članica Predsjedništva SNSD-a i poslanica ove stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić potvrdila je danas da nije vratila otpremninu, jer to nije učinio nijedan parlamentarac prije nje.
"Kakvo je uopšte to pitanje? Nisam uticala na to da dobijem tu otpremninu. Da je bilo koji službenik prije mene vratio otpremninu, isto bih učinila i ja", ustvrdila je Majkić na pitanje novinara na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Majkić je u julu ove godine otišla u penziju i dobila otpremninu u visini od šest plaća, odnosno oko 28.000 maraka. Međutim, nakon dva dana se ponovo aktivno vratila u politički život kao poslanica u državnom parlamentu.

Ona je danas navela da je zakon tako definirao da svako ko ode u penziju automatski dobija otpremninu u iznosu od šest plaća.

"Istog trenutka kada sam dobila rješenje o penzionisanju, dobila sam i otpremninu, iako je nisam tražila", navodi Majkić i dodaje da ni na koji način nije postavila uslov da se to dogodi.

"Stekla sam pravo na penziju nakon 40 godina rada, a istovremeno sam dobila mandat", dodala je ona.

Majkić je ponovila da SNSD nije zainteresiran za ulazak u Vijeće ministara BiH, a najave lidera NDP-a Dragana Čavića koji je pozvao Savez za promjene na vanparlamentarne oblike borbe protiv nekih odluka vlasti u RS-u nazvala je "pozivom na linč i nasilje".

Tvrdi da je "sreća da su građani to prepoznali".

"Da li će Savez za promjene i dalje tražiti podršku u stranim ambasadama? Da li će i dalje odbijati kredit koji je dogovorila Vlada RS? SNSD nikada nije sporio nijednu ustavnu nadležnost BiH, ali tražimo da se poštuje RS, a sada trenutno ne postoji nijedan mehanizam kojim bismo to kontrolirali", upitala je Dušanka Majkić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: