BiH
3

PDP: Majkić je na svom primjeru pokazala da je ne zanima interes RS

FENA
Partija demokratskog progresa (PDP) najoštrije je odbacila sve današnje optužbe članice Predsjedništva SNSD-a Dušanke Majkić i pozvala je “da se ubuduće ne oglašava u javnosti, jer ona predstavlja najgori mogući primjer nemorala, nepotizma i loše energije, te krajnje negativno utiče na javno mnijenje”.

Ova stranka podsjeća javnost da se Majkić nedavno privremeno penzionisala samo na jedan dan, kako bi naplatila 30.000 KM otpremnine, te se odmah sutradan ponovo vratila u status profesionalnog poslanika.

"Također, gospođa Majkić je svog sina postavila na poziciju pomoćnika direktora Poreske uprave RS, što mu je bilo prvo zaposlenje, čime je bukvalno ošamarila hiljade mladih, obrazovanih ljudi u RS".

PDP smatra da osoba moralnog profila Dušanke Majkić ne može drugima držati bilo kakve lekcije, jer je na svom primjeru pokazala da je ne zanima interes RS, nego isključivo njen lični i porodični interes, stoji u saopćenju PDP-a.

Ističu da nikada neće praviti kompromise mimo interesa RS, ali neće dozvoliti “kriminalcima da se kriju i manipulišu iza interesa naroda i sav kriminal koalicije okupljene oko SNSD bit će istražen bez obzira na histeriju i haos koju vlast u RS pokušava da napravi u posljednje vrijeme”.