BiH
1.4k

Dušanka Majkić: Građani se ismijavaju parlamentarcima na društvenim mrežama

Piše: Er. M.
Foto: Feđa Krvavac/ Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/ Klix.ba
U toku rasprave o dnevnom redu sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zastupnica SNSD-a Dušanka Majkić kazala je kako se građani ismijavaju radu bosanskohercegovačkih parlamentaraca.

Majkić je rekla kako smatra da nema nikakvog osnova za donošenje izmjena Izbornog zakona BiH po hitnom postupku pri tome ističući da je porazno što se na jednoj sjednici nalazi šest prijedloga izmjena istog zakona.

Ona je tim povodom pitala državne parlamentarce zašto su čekali posljednji trenutak za svoje prijedloge pri tome ističući kako se građani BiH ismijavaju na društvenim mrežama, koje ona prati, radu zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Staša Košarac iz SNSD-a rekao je da je očito kako SDA, SBB i HDZ BiH koji su koalicioni partneri u entitetu Federacija BiH nemaju jedinstveni stav u vezi s izborima u Mostara te kako je bitno uključiti i prava Srba u Mostaru u izmjene Izbornog zakona BiH.

Predsjedvajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić kazao je kako su se vlasti dovele do krajnjeg roka s obzirom na to da će Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine na sjednici 4. maja donijet odluku o raspisivanju i održavanju lokalnih izbora u našoj državi.

Podsjećamo, državni parlamentarci izjasniti će se danas o pet različitih prijedloga izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. Ako na današnjoj sjednici ne postignu dogovor lokalni izbori u Mostaru najvjerovatnije ni ove godine neće biti raspisani.