{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Duraković: Srebrenica ima mnogo toga ponuditi, ne želimo živjeti od sadake

F
8.10.2015. u 13:09
4
14
Duraković: Srebrenica ima mnogo toga ponuditi, ne želimo živjeti od sadake
4
Duraković: Srebrenica ima mnogo toga ponuditi, ne želimo živjeti od sadake
Srebrenica (Foto: Klix.ba)
Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je za Fenu da su velika očekivanja od investicijsko-razvojne konferencije koja će prvi put biti održana u Srebrenici 11. i 12. novembra, kada će biti prezentirani primjeri uspješnih firmi na području ovog grada.
"Želimo Srebrenicu predstaviti u drugom svjetlu, radeći pozitivnije stvari. Pozivnice na konfereciju su upućene svima koji su bili 11. jula u Potočarima, kao i premijeru Turske. Premijer Srbije Aleksandar Vučić nam je prvi potvrdio dolazak i mi to pozdravljamo. Također, očekujemo da se i drugi iz regije odazovu", rekao je načelnik Duraković.

Ističe da je cilj konferencije otvaranje novih radna mjesta i bolji život za sve građane.

"Ne želimo praviti novu Srebrenicu, nego je želimo prezentirati kakva je bila, šta je u ratu uništeno, kao i šta je dosad urađeno te šta se može uraditi da se na neki način poprave uslovi življenja u Srebrenici. Nismo mjesto gdje treba davati donacije, imamo mnogo toga ponuditi i ne želimo da živimo od sadake već od svoga rada kroz resurse kojima raspolažemo", poručio je Duraković.

Osim posjete premijera Srbije Vučića, dolazak na konferenciju u Srebrenicu je potvrdio i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

"Izetbegović je u startu rekao da će doći na konferenciju, a očekujemo i druga dva člana Predsjedništva, predsjednika RS-a i premijerku RS-a. Pozvali smo sve one s kojima sarađujemo, jer želimo Srebrenicu napraviti regionalnim centrom", ističe Duraković za Fenu.

Investicijska razvoja konferencija u Srebrenici ima regionalni značaj, a pozvani su predstavnici i premijeri svih susjednih država, predstavnici 30 ambasada koje su smještene u BiH, zatim članovi Predsjedništva BiH, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, entitetski premijeri i stotinjak vodećih investitora u BiH iz regije i šire.

Cilj konferencije je, kako je ranije najavljeno, da devastirani objekti budu stavljeni u funkciju, da investicije koje su zaustavljene budu deblokirane, poput projekta Banje Guber te otvaranje i izgradnja triju novih pogona u Potočarima i mini industrijska zona u Skelanima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: