{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dunović nastavlja s obavljanjem funkcije potpredsjednika FBiH

13.6.2015. u 17:06
11
67
Dunović nastavlja s obavljanjem funkcije potpredsjednika FBiH
11
Dunović nastavlja s obavljanjem funkcije potpredsjednika FBiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović (Demokratska fronta) neće podnijeti ostavku na funkciju u izvršnoj vlasti Federacije BiH, te će nastavit sa redovnim obavljanjem svog posla.
"Trenutno smo fokusirani na pravni proces u skladu sa nadležnostima definisanim Ustavom Federacije BiH i čekamo odluku Ustavnog suda", kazao je Dunović za Klix.ba, te dodao kako on nastavlja sa redovnim obavljanjem svog posla.

Podsjećamo, predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari jučer su uručene ostavke svih ministara Demokratske fronte u Vladi Federacije BiH.

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić nedavno je saopćio kako u Federaciji BiH više ne postoji parlamentarna većina, te kako federalni premijer Fadil Novalić više nema podršku zastupnika DF-a u Parlamentu Federacije BiH.

Iz koalicionih stranaka na državnom nivou tvrde kako je parlamentarne većina u Parlamentarnoj skupštini BiH stabilna, te kako izlaženje Demokratske fronte iz koalicije na entitetskom nivou neće utjecati na rad državnog Parlamenta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: