Komentari (150)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ako se kome ne dopada plata i misli da vrijedi vise....tutanj u privatni sektor ?
I mi zelimo plate...
Nasa zaposlenica kaze ima 600 bam, koji bezobraz, pa vecina naroda kojem sluzis ima 417,oo sramote pokvarene
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
O cemu vi pricate 80 posto raje radi za platu 423 km... I to mnogi nisu sigurni kojeg ce bit u mjesecu.
@BHSTVARNOST20 Ma ko radi za 423 KM?
Rade druze plata je minimalac od 390 do 423 km plus topli to se jede to nije plata.sve ukuno. TOPLI 170 KM I to zivot..rade po 180 mjesecno.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Kad privatnici prijave radnike na iznose plate koje stvarno uplaćuju, bit će to druga pjesma. Ovako ih prijave na minimum od 417, a još minimalno toliko se daje u koverti i na tome se uštedi u neplaćenim porezima i doprinosima. Naravno ovo ne
Takva bi plata trebala bit svima u drzavnim ustanovama, politicarima 2x prosjecne plate, pa bujrum, izvolite, kad svima bude bolje i vama ce.
1650KM plate mu je malo i jos topli 160?! sjedi hljebe da te jedem! Kako ih nije stid? U privatnom sektoru fakultetski obrazovan nema kako treba ni 1200 da toplim! majku vam gladnu, uhljebljenu!! Cistacica sa srednjom 650 i jos topli 160 je kao malo?!
Imam i ja muzičku želju.
a da se svi poravnate sa realnim sektorom koji vas hrani a realno pitanje je koliko je ko od vas ista zasluzio radom...zasticeni ste ko medvjedi...
Treba im povećati plaće,njih niko ne razumije se ne shvaća,znate li samo koliko državni službenici danas popiju kafa po City-u,Alti,BBI-u...ne može se mjesta od njih naći,računajte to mjesečno koliko dođe novca i stvarno trebalo bi im podići plaću za barem 50%?
Treba vam svima na svim nivoima smanjiti platu na 500 km ionako ništa ne radite Užu i širu familiju ste uhljebili više se ne možete ni guzit po kancelarijama
""""Nećemo mi ni rušiti, ni paliti. Mi imamo zakonsko pravo na štrajk. Sa transaprentima ćemo izaći pred zgradu Vijeća ministara. Ovdje nije pitanja para, već politike", istakao je."""""" Pa sto ne osnujete svoju stranku ??? :D Osnujte neku, nesto slicno SINDIKATU i kolko vas ima dovoljno je da vam plate budu povecane ;)
Imaju dovoljno! Ja sam s fakultetom radio za te novce.
kako moj direktor proizvodnje kaže: Kome se ne sviđa nek napusti. e tako i ti ljudino. samo opet znaj da ti ležiš za par milja, a ja rintam u 3 smjene za 750 KM sa toplim
državni sektor svuda osim u BiH ima najniže plate, a privatni sektor je taj koji vuće sve, i ima najmanje plate. Sramota. treba prestati plačati doprinose 2 godine da se sve lagano iskristališe.
NEKA RADNICI RUDNIKA IMAJU ISTE PLATE KAO I U ELEKTRODISTIBUCIJI, DRŽAVNA FIRMA JE TO
Realno, državna ministarstva i agencije malo čemu služe. Vlast i pare su u entitetima.
Rješenje je da se smanji broj agencija i ministarstava na državnom nivou. Vidjeli smo koliko nam vrijedi Min. civilnih poslova, za vrijeme COVID krize nisu se oglasili, a oni su dužni u tim situacijama da koordiniraju zdravstvene sisteme u BiH. Ili recimo, Državna akgencija za radijacionu sigurnost. Imaju hitni telefon, na koji nikog ne možeš dobiti, mjesecima, a kad im odeš na adresu, niko ne zna ništa.
hocemo referendum o smanjenju plate u drzavnom sektoru uključujući i entitete i kantone