Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vidi sindikalista sa 5000 plate. kakvi su to usrati sindikalisti i lopovcine
Samo nepismenoj policiji dati izuzetne penzije i to je to
ovi sindikalci su pogubniji po radnike od samih poslodavaca!
Ovaj kloc je postavljen od SDA da zastupa njihove interese
joj....vi se tek sad probudili. koji ste klinac cekali do dva dana prije usvajanja zakona????? Sto niste odmah organizovali tih 100 milja sindikalaca i izašli na ulice? Ovo ona vadiona reda radi da s eoglase a u stvari ih libo racku za obične radnike jer ovi sindikalci imaju plate preko 3 milje .
trajno će im se umanjiti penzija za 4 posto za svaku godinu prijevremenog odlaska u penziju, a s obzirom na iznos primanja koja imaju neće imati dovoljno bodova da od svog rada ostvare čak ni zagarantovanu penziju.
Jel onda Bajramoviću generalni štrajk i protesti svih zaposlnih pred zgradom parlamenta gdj se u četvratk usvaja zakon o PIO. Nemoj tog deklarativnog pisanja bez konkretnih da mjera ipak si ti predsjednik sindikata a ne političar. I što si šutio do sada o ovom zakonu se priča mjesecima.
I sada ponovo pocinju SDA poltroni da pljuju po ovim supcima i hvalospjevi o ljepoti ovoga zakona kao zakona o radu koji je realnom sektoru donio samo smanjenja plata
Spavao si godinama !!! On je tipičan primjer kako vlast preko jednog predstavnika umrtvi aktivnosti cijelog sindikata !!!!
Yebo vam tekst mater svima... svako malo povlacenje zbog "spornih tekstova".. Naravno kad su oni koji ih pisu a i oni koji citaju zavrsili fakultet u Travniku i slicnim vukojebinama
covjek sda placenik. cese se samo kad ga svrbi. sam sebi svrsishodan. ovo vnogo prvo treba okandzijat javno i sutnut niz miljacku. njegov zadatak poslije hrle je bio da dokrajci sindikat i svede ga na privatnu prciju. uspio je u tome.
Ili ćemo rušiti ove uhljebe ili ćemo propasti skroz
Propast cemo skroz
vjerujem da je novi ZAKON zaista obicno smece, doneseno bez konsenzusa i bez dogovora svih .... to sjednu vladajuci donesu kako i sta hoce, nestrucne i nekompetentne osobe ukopase ovu zemlju ...
Svaka čast za ovaj potez samo ste se prije trebali oglasiti realni sektor je ono što treba vrednovati ,jer ako znamo treća najveća laž je statistika koja govori da nam je prosjek 850 KM
Ma moze sve. Mi cemo malo laprdite, a vi usvajajte sta god hocete. Jedina pobuna su komentari na kojekakvih forumima i portalima, to nikom nece naskoditi. Nek vi imate dobre penzije, a narod ce prezivjeti nekako. “ samo nek ne puca”.
Ovaj Bajramovic dodze kao dvorska budala ovij sadasnjoj vladajucoj oligarhiji.Samo ponesto palamudi po medijima kako bi istakao samog sebe a nikakvog konkretnog rezultata nema.Umjesto da jednom okupi sve ostecene i radbike i penzionere pa sa njima krene put institucija i zavrdi posao u toku dana on sjedi u fotelji i palamudi.Nisi ti ni S od sindikata
Ovi sindikalisti se deru samo kad im nestane para - onda im Vlada uvali svima po jednu plavu kovertu da šute naredna 3 mjeseca.
Sada kad ste i vi pred penziju ili možda za 5 ili 12 godina idete u penziju počeli ste razmišljati. A nas ste stjerali u najnižu penziju od 326,00 KM bez ikakve razlike i gradacije ne vodeči računa da li neko ima 15 , 17, 22 , 26 , 31, 35 ili 39 godina penzijskog staža.