Winter Dog Show
0

Državna izložba pasa svih pasmina 29. oktobra u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Bosanski kinološki savez predstavit će bogat program u sklopu Sajma lova i ribolova koji će se održati od 27. do 30. oktobra u Dvorani Mirza Delibašić - Centar Skenderija.

Sarajevo Winter Dog Show 29. oktobra donosi 14. državnu izložbu pasa svih pasmina CAC Sarajevo 2011. Kako nam je kazao Refet Hadžić, generalni sekretar Bosanskog kinološkog saveza, prijave za učešće su još uvijek otvorene.

Svi zainteresirani učešće svojih pasa mogu prijaviti do 24. oktobra na mail [email protected], putem faksa 033 206 468 ili lično na adresi Nusreta Šišića Dede 7. Potrebno je samo da donesu kopiju rodovnika, pojašnjava Hadžić.

Na izložbi se mogu takmičiti svi psi koji posjeduju rodovnik Kinološke asocijacije – unije u BiH, Unije kinoloških saveza BiH i zemalja članica FCI.

Suci će biti Štefica Lazić i Zoran Čurčić iz Srbije, Damir Šerak i Emir Hasanbegović iz BiH, te Pero Klarić iz Hrvatske.

Pored ove, bit će održana i izložba za najljepšeg psa sarajevskog kinološkog kluba za koju nije potrebno plaćati upisninu. U okviru Winter Dog Showa održat će se radionica o temi autohtonih pasa iz Bosne i Hercegovine te seminar Grooming and Handling.

Sve informacije zainteresirani mogu dobiti na broj telefona 033 444 904 ili putem faksa 033 206 468.