14. državna izložba pasa
0

Sarajevo: Najljepši četveronošci šetali dvoranom Mirza Delibašić

Piše: A. Dž.
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
U organizaciji Bosanskog kinološkog saveza danas je u dvorani Mirza Delibašić - Centar Skenderija održana 14. državna izložba pasa svih pasmina CAC Sarajevo 2011.

Ovogodišnja Državna izložba pasa održana je u okviru Sajma lova i ribolova tokom kojeg je Bosanski kinološki savez predstavio bogat program.

Na izboru za najljepšeg četveronošca učestvovalo je 248 pasa iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, a titulom najljepšeg psa okrunio se Cane Corso iz Tuzle.

Na drugo mjesto smjestila se Američka Akita iz Sarajeva, a na trećem Bosanski oštrodlaki gonič - Barak, također iz Sarajeva.

U kategoriji za najljepšeg mladog psa pobjedu je odnio Bosanski tornjak iz Sarajeva, drugi je bio Veliki crni šnaucer iz Srbije, a treće mjesto pripalo je Srpskom trobojnom goniču iz Sarajeva.

Ovogodišnja, 14. po redu, državna izložba pasa je, prema riječima generalnog sekretara Bosanskog kinološkog saveza Refeta Hadžića, bila izuzetno uspješna.

"Najviše nas raduje što je i uz 248 pasa i oko 2.000 posjetilaca sve proteklo bez ijednog incidenta. Već možemo najaviti da će 15. državna izložba pasa biti još bolja i masovnija", kazao nam je Hadžić.