Centar Skenderija
0

U Sarajevu počinju Dani lova i ribolova i Festival zdravog života

FENA
Sajamske manifestacije "Dani lova i ribolova" i "Festival zdravog života" bit će održane od 27. do 30. oktobra u Domu mladih Centra "Skenderija“.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Menadžer sajma Emir Hodžić i v.d. generalnog direktora Centra Skenderija Alija Isović danas su na pres-konferenciji kazali da je sajam izložbeno-prodajnog karaktera, te da će posjetioci imati priliku za kupovinu po sniženim, sajamskim cijenama.

Radno vrijeme sajma je od 10 do 18 sati, a ulaz za sve posjetioce je besplatan.

Izlagači na sajmu su Koteks Tešanj, Šume Republike Srpske, Lada auto Banja Luka, Kinološki savez BiH, Army shop Sarajevo, Arger Verum Zagreb, Gabbiano company Sarajevo, S.O.D. „Kompanor“, a učestvovat će i inovatori, te brojni izlagači meda, ljekobilja i proizvoda od kože.

U sklopu sajma bit će organizovana predavanja o aktuelnim temama iz oblasti lovstva i zdravog življenja.

Predsjednik Saveza lovačkih organizacija BiH Salem Alihodžić najavio je da će u petak biti održan okrugli sto na kome će se otvoreno razgovarati o stanju i problemima u lovstvu, napominjući da su lovci spremni da doprinesu konstruktivnim mjerama čiji je cilj poboljšanje stanja u toj oblasti.

Sekretar Kinološkog saveza BiH Refet Hadžić kazao je da će uz stručne seminare i radionice tokom sajma, u subotu biti održana izložba pasa, svih pasmina što je zasigurno još jedan od razloga da se posjeti sajam.

Uz opremu za lov i ribolov, sajam će ponuditi i proizvode iz oblasti ljekobilja i pčelinjih proizvoda, kao i organsku hranu.

"Sektor proizvodnje hrane u BiH u posljednjih nekoliko godina dobio je važna priznanja u BiH i inozemstvu. Naša riba, med, ljekovito bilje prepoznati su kao nešto što ima izuzetan kvalitet i perspektivu da se plasira na evropskom tržištu“, kazala je voditeljica više projekata vezanih za promociju meda, ljekobilja i organske hrane Samira Katica-Arnautović.