Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Drustvo za ugrozene narode,hahahahhaha,kako se sve nece kamuflirati bosnje da proguraju svoju mitomaniju.Nego sto se ne oglasise u slucaju Kebo?
Tabuiziranje genocida da se kažnjava? Ja sam mislio da je genocid tabuiziran u svakom koliko toliko kulturnom društvu.
Nismo mi narod koji je sposoban spoznati vlastite greške. Tu rade većinom osjećaji i nagoni dok su hladne glave rijetke. Ko god se ne može staviti u ulogu drugoga i pokušati ga razumjeti, vrti se oko sebe i stagnira.
...i jasenovac.
...opet si se pogubio...saberi se.
...halalićete, neke obaveze...elem, pošto ne pašem ni liku ni žaretu, računam da sam prilično uravnoteženih stavova :) ...o brojevima ne želim, tuđe su glave pa mi malo mučno "licitiranje", držim se pravnih kvalifikacija (s tim što je za jasenovac nema, ni od međunarodnih ni od domaćih sudova, ali svakako spada pod genocid, jer ga je ante p tako i osmislio)...vi nastavite "dijalog".
Teško da će te od naše Prdamentarne skupštine dočekati tako nešto.
Tako je. Zločin je zločin i svako negiranje istog je anticivilizacijski čin.
U genocidu nad Armencima je ubijeno preko milion ljudi. Masovna ubijanja, silovanja, protjerivanje u pustinju kako bi umrli od žeđi, prinudni rad. Ko god to opravdava, neka se zapita kakav je čovjek. Isto je sa Holokaustom, Jasenovcem i Srebrenicom. Ko god likuje nad ljudskom patnjom i veliča zločin, treba dobro da se preispita.