Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Interesantno, Senad Arnautovic covjek sa dijagnozom sizofrenije, clan Narodne stranke radom za boljitak ciji nalogodavci sjede u zatvoru......
@lessismore, nije mi bilo jasno. Poslije tvog komentara jeste. Radom za boljitak??? :)))))) ali svoj!
Očekivali ste da čovjek, kome vi uspostavljate dijagnoze, je toliko naivan pa da preda pečat firme za koji je on zadužen.. očito je neko podcijenio "šizofreničara"
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ko se sjeća Arnautovića sa fakulteta sigurno će se moći prisjetiti njegovih spletki i laži dok je još bio student. Čovjek koji ne bira sredstva da ostvari svoj cilj, nikada neću zaboraviti njegov manijakalni pogled u prazno. Kolege izdržite!
Koji to pošten čovjek krene ujutro na posao, i onako usput, povede sa sobom još 3-4 zaštitara ????? Smrdi kod ovog diše nešto ........... ?????
Čisto sumnjam da je i jednom od tih zaštitara falila dlaka s glave !!!! Direktor ih angažirao, direktor ih poslije uputio liječniku, direktor će im vjerojatno ( ako već nije ) reči koju izjavu da daju . Njihov direktor ( zaštitarske tvrtke ) im rekao idite tamo, zadatak vam je da slušate što vam ovaj kaže, i to ti je sva priča..... I ja sumnjam da bi jedan veterinar spao na te grane da se tuče s tamo nekim zaštitarima.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Senad Arnautović je zloupotrijebio svoja ovlaštenja, a radi se o najvećem neradniku u KVS. Čovjek sa dijagnozom ; čovjek koji je zloupotrebljavao bolovanja; čovjek koji je povredu na košarci sa djecom prikazao kao povredu na radi i izganjao "invaliditet" i promjenu radnog mjesta sa "veterinara terenca u labaratoriju "sa ženama". Po svaku cijenu želi ostati "direktor", ignorišući poništenje konkursa od Vlade kantona. NO je takođe nelegalan, i nema potvrdu Vlade KS. I pored toga on saziva taj nelegalni NO i potvrđuje svoje naimenovanje. Ministar je jasno rekao da nemaju ni Senad i NO legitimetit. Kako ga nije stid reći da radnici nisu zaradili platu. Njegovi veterinari rade po 24 sata danima, sedmicama...uz radno vrijeme, i kontinuiranu pripravnost ( spavaju sa mobitelima) ,bez sedmičnih odmora. U Trnovu jedan veterinar radi mjesecima sam, a kad ode na odmor, 3 sedmice radi drugi veterinar "sam". Tako na Stupu, tako u Vogošći... ( pa i kad ih ima dva, jedan ode na bolovanje, drugi teglli
Zaštitari su prvi ispoljili agresivnost prema radnicima koji su krenuli u kancelariju nelegalno izabranog direktora Senada Arnautovića koji usput ima dijagnozu sa psihijatrijske klinike. Počeli su da guraju žene od kojih je jedna bila starija žena pred penziju. Radnici nisu dobili platu već više od pet mjeseci, bez zdravstvenog i socijalnog osiguranja nemaju više šta da izgube. Stranka Avlijanovića pokušava da uništi firmu već više od godinu dana. Sramota da su radnici bili prisiljeni na ovaj očajnički potez.
Mene samo čudi kako se u priči o ovoj firmi izgubio diplomirani veterinar Nedim Brdarić, bivši direktor, koji je i doveo da ovakve situacije u firmi. Radnicima tada očigledno nije smetalo što ih direktor javno pokrada pa bi se svi trebali upitati zašto su šutili do sada.
Jedini sizofrenicari kojeg sam ja vido na vjestima je ministar Hrenovica koji nezna da normalno prica, urla na sav glas, ko njega stavi za ministra? Nista nije bolja ni ova sto je upotrebila suzavac, a i ostali neka se zapitaju da li su bili NORMALNI.
Ja sam apsolvent prava i mogu vam reći da je direktor u pravu što nije dao pećat. Za pečat je on odgovoran, Upotreba pečata i odgovornost propisani su zakonom i Pravilnicima o čuvanju pečata. Pa nije čovjek budala da tek tako nekome dadne nešto za šta je on odgovoran
hajd te još malo uči....da bi neko imao pravo na pečat,mora ima i zakonski legitimitet i legalitet. S.A se oglušio o sve obavezujuće akte i potpuno nezakonski sebi produžio mandat i time zloupotrijebio svoje ovlasti kao i upotrebu pečata... To je " teški kriminal" i za suda je.
fino im pbjasnis da mjesecno moraju napraviti obrta od 2200km.. jednom dodje sa 300km ti ga ukoris, drugi pit malo veci ukor, treci put noga i vozdra.. ima dovoljno drugih koji bi si dupe oderali da dobiju taj posao... i vidjet ces kako ce ti donositi 5000km mjesecno... isto kao i ka svom sefu, jer mi je posao bitan a sve sto ka doprinesem, od toga i zivim.. nema dzabe masala...
Sramotno je da najpoznatiji neradnik u toj stanici govoti o tuđem neradu. Pa taj je proveo više po bolovanju nego u štali...Treba njemu napraviti rezviju sposobnosti...kad je sposoban za "direktora" sa mentalnom dijagnozom, sposoban je i za "štalu" sa " isforsiranom" oštetom ramenog zgloba
Firmu je uništio predhodni direktor Nedim Brdaric, krivac koji se nigdje ne spominje, trošeći novac firme na ljubavnice.. godišnji troškovi na službena putovanja po 50000 KM.. i slično rasipništvo.. da li su se radnici upošte zapitali ko ih je doveo u ovu situaciju...i da li ih iko za šest mjeseci rada može isčupati iz situacije u koju ih je doveo bivši direktor..
kazu da ovom Arnautovicu niko nije ravan po broju svalerki, valjda tare neku laboranticu vlahinduru sto se inace tare preko facebooka sa rajom, a izvlaci pare za Lijanovice i Damira Cardzica....
kad već spominješ švalerke..vjerovatno si onda upoznata da je Lejla Zahirović dugogodišnja ljubavnica Nedima Brdarića koja je zajedno s njim trošila firmin novac.. a ovi što lobiraju su ljudi koji je zaposlio taj isti Nedim Brdarić..pa kad je sadašnji v.d. direktor pokrenuo pitanja rasvjetljavanja i raspetljavanja kriminalnih radnji, idemo ga sad smjeniti.. tako nam je sve u našoj divnoj državi..
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Senad Arnautović, čovjek koji ima nalaze da mu je dijagnosticirana šizofrenija, iza kojeg stoje Lijanovići, čiji je vjenčani kum Tomislav Đurić, voditelj dnevnika u 7 sati na Hayat TV preokrenuo priču u njegovu korist, koji je sav događaj inscenirao, tako što se zaključao u kancelariju, pozvao zaštitare za koje radnici nisu znali da će prisustvivati, već su to saznali od reporterke Hayat TV-a, koji širi neistinu govoreći da su svi radnici htjeli ući u kancelariju i da zaštitari nisu upotrijebili silu, jer se na snimcima jasno vidi da su nasrnuli na radnike, pa čak i na radnice, čovjek čiji je mandat istekao, a ne želi otići s pozicije. Milslim da ovi podaci dovoljno govore o samom događaju
Kakav god je taj Arnautović za koga nisam nikad čuo, vjerujem da je istina ovo što je rekao da neradnici žive na račun poštenih radnika jer je manje-više svugdje tako.
Ima i toga, a i on je jedan od takvih
Arnautoviž jedan od tih neradnika koji dugi niz godina živi od para radnika. A sad bi da u fotelji , ponašajući se ko gonič robova, još zarađuje veću platu
Nekad sam ovdje odradio pripravnički, nije mi svejedno čitati ovaj članak, znam ove ljudi, al kad vidim ovog ministra, prosto sumnjam da će ići nabolje već naprotiv . . .
ja mislio sukob zbog pasa lutalica, ovako dzaba pročitah članak.
I jesu li veterinari uspjeli da zaliječe sirotog Hrenovicu?
Bjesnilu nema lijeka.