Komentari (76)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka cast, gospodine Bojicu! Istinski i pravi Bosanski franjevci su oduvijek znali postaviti stvari na svoje mjesto
@Surogat Mislis na Fatiha koji se 1463.g. osvojio Bosnu i pred kojeg je 28.5. 1463.g. na Milodraževo polje kod Fojnice izisao predstavnik bosanskih franjevaca fra Anđeo Zvizdovicć, priznao ga za novog gospodara Bosne i zamolio da njegovim redovnicima da vjersku i imovinsku slobodu djelovanja? Iako su pripadnici ovoga reda od svoga osnutka 1209. godine djelovali kao “pučki propovjednici, papinski poslanici, misionari na Bliskom Istoku i Africi, propovjednici križarskih ratov, ...
...a u Bosni kao propovjednici”, Sultan Fatih kako bi spriječio njihovo iseljavanje iz Bosne izdao je ahdnamu koje je imala s obzirom na povijesnopravna stajališta veliku važnost jer je bosanskim franjevcima i katolicima od samoga početka osmanske vladavine u Bosni osiguravala ne samo osnovna ljudska prava: slobodu ličnosti, vjere, imovine, kretanja i udruživanja, već i slobodu vizitacije franjevačkih ustanova od strane njihovih starješina izvana.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
prejak lik...nek mu je Bog na pomoći...jer stoka sitnog zuba i gospodari lokalnih begovata neće....
Drago drakula
Religija i kriminal 👌
Kad ce indijanci skuzit da je bejha vjekovima REGIJA u kojoj su zivili muslimani hrvati i srbi kao dalmacija istra vojvodina itd da bi nakon toga postala drzava kojoj muslimani to jest bosnjaci smatraju da polazu sva prava sto nema smisla.... Ne postoji primjer u svijetu di je nekom to poslo za rukom pa pitam ja vas gospodo kako mislite odrzat to sta mislite da odrzavate?!!!
@3eger Bravo retardu, zivjeli, suzivjeli, a ne odvajali se i pokusavali da se odvoje.
Ja ne znam šta ce Bošnjacu kad im jednog dana odu ovi halal Hrvati , koga ce zvati na intervju?
jao brata i pogleda.....pravi gudraš
Pratre bola nece Hrvati u Hercegovini zbog 100 Hrvata u Zenici i Sarajevu se pokoravati muslicima ko za vrijeme Osmanlija prosla su ta vremena bola.
Jel mu dosao itko od njegovih katolika, dobro degenek nije primio u Mostaru
Svka institucija, bilo vjerska ili politička kojoj je centar odlučivanja van Bosne je okupator Bosne. Dakle, okupatori Bosne su; Rimo-Katolička Crkva, Srpska Prvoslavna Crkva, Islamska Zajednica BiH, OHR, sav nevladin sektor, sav finansijski krvotok, Sve političke stranke koje održavaju stanje i sve bezbjednosne snage koji štite sve to. Uz desetine hiljada korumpiranih gadjana koji brukaju sebe i cijelo društvo podržavajući nekog od okupatora- ETO, TO VAM JE REALNA SLIKA.
jel ovo muško ili žensko
DobriKrkan malo li je na ovu skupocu
Zlatko Dalić frizura pravo popularna