BiH
430

Dragan Čović najavio: Imat ćemo izbornu jedinicu

Piše: A. M.
Koalicija HNS na čelu sa Draganom Čovićem potvrdila je na današnjoj pres-konferenciji u HDZ domu uvjerljivu pobjedu na jučerašnjim Općim izborima u Bosni i Hercegovini, najavivši da će hrvatski narod u budućnosti imati svoju izbornu jedinicu.
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba

"Hrvati u Bosni i Hercegovini će imati izbornu jedinicu u kojoj će birati svoje predstavnike kao što čine preostala dva naroda u Bosni i Hercegovini. To je minimum koji je potreban ovoj zemlji. Više niko nema pravo špekulisati sa interesima hrvatskog naroda", poručio je Čović na današnjem obraćanju medijima u HDZ-u na kojoj je potvrđena pobjeda koja je još sinoć bila očigledna.

"Mi u naredne četiri godine moramo steći status kandidata i tako steći naše istočne susjede. Hrvatska je već u Evropi što je naša velika šansa. Mi preko Hrvatske možemo ostvariti snažnu komunikaciju sa Briselom“, dodao je lider HDZ-a.

Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba

HNS je na svim nivoima vlasti u općinama gdje je većinsko hrvatsko stanovništvo odnio ubjedljivu pobjedu.

"Posebno me veseli to što smo bili uvjerljivi sa preko 80 posto glasova u nekim općinama, te podatak da smo pobjednici u svim dijelovima BiH gdje hrvatsko stanovništvo nije u manjini", Čovićeve su riječi.