Dovodi se u vezu s terorizmom: Elma Đusinac u imigracionom centru čeka saslušanje

Piše: N. N./Klix.ba
25.11.2015. u 15:06
24
69
Dovodi se u vezu s terorizmom: Elma Đusinac u imigracionom centru čeka saslušanje
24
Dovodi se u vezu s terorizmom: Elma Đusinac u imigracionom centru čeka saslušanje Foto: Arhiv/Klix.ba
Pripadnici SIPA-e uhapsili su u Kalesiji Elmu Đusinac, koja se može dovesti u vezu s terorizmom i koja je predstavljala moguću prijetnju.
Izet Nizam, v. d. direktora Službe za poslove sa strancima potvrdio je za Klix.ba da je uhapšena trenutno smještena u jednom od imigracionih centara Službe za poslove sa strancima.

Prema njegovim navodima, ona bi trebala uskoro biti ispitana, a vrše se i određene istražne radnje. Okolnosti hapšenja kao i za šta se sumnjiči, Nizam nije mogao komentarisati.

Nakon provedene obrade, Đusinac će najvjerovatnije biti izručena vlastima Srbije.

Kako Klix.ba saznaje, Đusinac je prije nekoliko dana u BiH ušla ilegalno, a cijela akcija njenog lociranja i hapšenja izvedena je u saradnji obavještajno-sigurnosnih agencija BiH i Srbije. Pored SIPA-e, u cijelu akciju bilo je uključeno i Tužilaštvo BiH te Služba za poslove sa strancima.

Đusinac je porijeklom iz Kosovske Mitrovice a posjeduje državljanstvo Srbije. Zajedno s njom uhapšen je i njen suprug Enes Mešić koji je već ranije hapšen kao član grupe Bilal Bosnića u akciji "Damask". Tada je, nakon tromjesečnog pritvora, pušten na slobodu.

Kako Klix.ba saznaje, Mešić je i sada iskorišten kao svojevrsni mamac kako bi se došlo do Elme Đusinac koja je predstavljala prijetnju po sigurnost BiH. Također, saznajemo da je Mešić sve vrijeme sarađivao sa bh. vlastima. Ubrzo nakon privođenja Mešić je pušten na slobodu.


Komentari (69)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: