|

U Kalesiji uhapšena Elma Đusinac koja se može dovesti u vezu s terorizmom

U Kalesiji uhapšena Elma Đusinac koja se može dovesti u vezu s terorizmom
38
Piše: N. N.
25.11.2015. u 13:12
210
komentara
38

dijeljenja
U Kalesiji uhapšena Elma Đusinac koja se može dovesti u vezu s terorizmom Foto: Arhiv/Klix.ba
Pripadnici SIPA-e uhapsili su u Kalesiji Elmu Đusinac, koja se može dovesti u vezu s terorizmom i koja je predstavljala moguću prijetnju.
Kako Klix.ba saznaje, Đusinac je prije nekoliko dana u BiH ušla ilegalno, a cijela akcija njenog lociranja i hapšenja izvedena je u saradnji obavještajno-sigurnosnih agencija BiH i Srbije. Pored SIPA-e, u cijelu akciju bilo je uključeno i Tužilaštvo BiH te Služba za poslove sa strancima.

Đusinac je porijeklom iz Kosovske Mitrovice a posjeduje državljanstvo Srbije. Zajedno s njom uhapšen je i njen suprug Enes Mešić koji je već ranije hapšen kao član grupe Bilal Bosnića u akciji "Damask". Tada je, nakon tromjesečnog pritvora, pušten na slobodu.

Kako Klix.ba saznaje, Mešić je i sada iskorišten kao svojevrsni mamac kako bi se došlo do Elme Đusinac koja je predstavljala prijetnju po sigurnost BiH. Također, saznajemo da je Mešić sve vrijeme sarađivao sa bh. vlastima. Ubrzo nakon privođenja Mešić je pušten na slobodu.

IZ SIPA-e nisu željeli komentarisati konkretne akcije koje provode na terenu kazavši da se intenzivno radi na rasvjetljavanju napada na PS Zavidovići i terorističkog napada u Rajlovcu kada su ubijeni vojnici OS BiH.
Prijavi grešku


Komentari (210)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...