Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ohoho... moglo bi svasta ovdje da se desi..... jer Zakon veli: Osoba stice drzavljanstvo Federacije danom donosenja pravosnaznog rjesenja nadleznog organa o sticanju drzavljanstva Federacije. Ako podnosilac zahtjeva zivi u inozemstvu, zahtjev za sticanje odnosno prestanak drzavljanstva Federacije pod-nosi se diplomatsko-konzularnom predstavnistvu Bosne i Hercegovine koje taj zahtjev s potrebnom dokumentaci-jom odmah dostavlja Federalnom ministarstvu na rjesavanje.
E moj sudija. Ne poznas materiju. Covjek je samim cinom rodjenja stekao drzavljanstvo svojih roditelja(porijeklom), pa makar se na marsu rodio, takvi su nasi propisi, bili i prije rata i sada su. To sto je on i hrvatski drzavljanin, nije smetnja da cinjenicu upise u sluzbene evidencije bilo kada, do svoje smrti i iz bilo kojih razloga. To je davno steceno pravo koje mu ne moze niko osporiti iako je ratni zlocinac. Ne razumijes ti to druze sudija. a placa ti 5-6.ooo.oo km. Na sta moj sudija.