Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a divi ulaza i stepenista u novom gradu, sejtan bi nogu slomio
JEBOTE BOG NOVALICU JEBEM TI KCERKE
@istina13,mi i dalje imamo izvorno porijeklo..a vi cistokrvni Mehmedovi potomci...
Nema nakaradnijeg sistema zdravstva nego u KS...ako hoces neki pregled ili lijek...naruci se prvo u mahalsku ambulantu po uputnicu pa onda se naruci specijalisti pa onda opet u ambulantu da ti napise recept...helem 15 dana dok dodjes do lijeka...ili otidji privatniku i kupi lijek...a sve moze biti drugacije i jednostavnije...ali onda nema para...
Kako je krenulo najbolje je da se onima koji izdvajaju za zdravstveno osiguranje da novac pa da plaćaju svaku zdravstvenu uslugu. Tada ne bi niko štrajkovao.
sram hin bilo, ono mog malog idriza vratilo iz hitne kad smo išli jer smu se gusca ojela, ej neće da nas primi kaže idi porodičnom doktoru, ono doktor hoće platu ko moj mujo portir u elektroprivredi, a ne zna da moj mujo mora sjedit cijeli dan pritiskat dugme jednom ga prst bolijio nije mogo uprt ej jesmo se napatili taj dan nego sreća ja i snaha i zet tu isto radimo pa smo mogli pomoć
Ljudi su vjerovatno u pravu. Podrska!!! Usput, nije mi jasno kako su cijene lijekova u BiH apsolutno razlicite. Npr. isti lijek u Zenici, Sarajevu, Mostaru i BL ima totalne razlicite cijene. Zar trziste lijekova nije trebalo da bude uredjeno? Kako to da je participacija u svakom od ova tri grada razlicita? I onda placas nekakve doprinose za zdravstvo, a na usluge cekas i po pola godine, doktor izda recept za lijek na komadicu papira i kaze "znate, ovaj iljek je mnogo bolji od onog besplatnog".
A znas sta je jos gore? Odes na more u HR ili CG i mozes se besplatno lijeciti. Apsurd, u svojoj drzavi (ili u pisljivom entitetu) ne mozes ostvariti zdravstvene usluge bez placanja, ali u drugoj drzavi mozes?!
U jednoj apoteci u Sarajevu se plaća lijek na recept, i radnica na kasi mi tom prilikom u povjerenju (jer se radi o skupom lijeku) kaže da odem u drugu (određenu) apoteku gdje se neplaća participacija? Što sam i uradio! Kilometar udaljene apoteke obje 'Sarajevo' u jednoj se plaća u drugoj ne.?! Ko nevjeruje neka pita radnicu u apoteci jeli to moguće, i uvjerit će se. Gdje mi živimo bože dragi.
Svašta mi nešto trebamo i hocemo........al niko nije spreman na ustupke.