Ljudi su vjerovatno u pravu. Podrska!!! Usput, nije mi jasno kako su cijene lijekova u BiH apsolutno razlicite. Npr. isti lijek u Zenici, Sarajevu, Mostaru i BL ima totalne razlicite cijene. Zar trziste lijekova nije trebalo da bude uredjeno? Kako to da je participacija u svakom od ova tri grada razlicita? I onda placas nekakve doprinose za zdravstvo, a na usluge cekas i po pola godine, doktor izda recept za lijek na komadicu papira i kaze "znate, ovaj iljek je mnogo bolji od onog besplatnog".
A znas sta je jos gore? Odes na more u HR ili CG i mozes se besplatno lijeciti. Apsurd, u svojoj drzavi (ili u pisljivom entitetu) ne mozes ostvariti zdravstvene usluge bez placanja, ali u drugoj drzavi mozes?!
U jednoj apoteci u Sarajevu se plaća lijek na recept, i radnica na kasi mi tom prilikom u povjerenju (jer se radi o skupom lijeku) kaže da odem u drugu (određenu) apoteku gdje se neplaća participacija? Što sam i uradio! Kilometar udaljene apoteke obje 'Sarajevo' u jednoj se plaća u drugoj ne.?! Ko nevjeruje neka pita radnicu u apoteci jeli to moguće, i uvjerit će se. Gdje mi živimo bože dragi.
Prikaži sve komentare (34)