{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dom zdravlja Srebrenica dr. Džaniću ponudio ugovor na dva mjeseca

2.9.2013. u 14:25
1
36
Dom zdravlja Srebrenica dr. Džaniću ponudio ugovor na dva mjeseca
1
Dom zdravlja Srebrenica dr. Džaniću ponudio ugovor na dva mjeseca
Dr. Nermin Džanić
Dr. Nermin Džanić, jedini ljekar porodične medicine bošnjačke nacionalnosti u Domu zdravlja Srebrenica koji je početkom avgusta dobio rješenje o otkazu, samo šest mjeseci nakon što je zaposlen, danas je obavio razgovor sa direktorom te zdravstvene ustanove dr. Nenadom Miloševićem koji mu je ponudio nastavak radnog odnosa i ugovor o radu, ali na samo dva mjeseca, izvještava novinar agencije Anadolija.
"Ponuđeno mi je da nastavim raditi kao ljekar i ugovor o radu na dva mjeseca, uz obećanje da će ugovor biti produžen. Međutim, nikakve garancije za to mi nisu ponuđene, samo obećanje da će tako biti. Iskreno, ovo me ponovo podsjeća na sve ono što sam prošao u proteklih šest mjeseci. Da je barem duži taj ponuđeni ugovor. Uzeo sam vrijeme da do sutra razmislim o svemu, pa ću donijeti konačnu odluku. Bliži sam odluci da prihvatim ovakvu ponudu, ali, iskreno, ne znam šta da poslije svega mislim i osjećanja su podijeljena", kazao je za AA mladi dr. Džanić, koji je, očito, postao žrtva političkih nadmudrivanja.

Ukoliko ne bude vraćen na posao, dr. Džanić je za AA kazao da će najvjerovatnije napustiti Srebrenicu, ali i Bosnu i Hercegovinu, te da će u tom slučaju život i karijeru nastaviti u inostranstvu.

Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković je kazao da se dr. Džanić mora vratiti na posao ili će u suprotnom prekinuti koaliciju sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Duraković je ranije za AA potvrdio da je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske (RS) Slobodan Stanić dao garancije da će dr. Nermin Džanić uskoro biti vraćen na posao.

Inače, načelnik Srebrenice je u više navrata rekao i kako otkaz dr. Džaniću, koji je otpušen iako u Domu zdravlja Srebrenica nedostaju najmanje tri ljekara, predstavlja političku poruku svim Bošnjacima povratnicima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: