{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jedini bošnjački ljekar u Srebrenici prinuđen da ide?

F
21.8.2013. u 14:16
28
Jedini bošnjački ljekar u Srebrenici prinuđen da ide?
28
Jedini bošnjački ljekar u Srebrenici prinuđen da ide?
Dr. Nermin Džanić
Jedini bošnjački ljekar opće medicine u Srebrenici, doktor Nermin Džanić koji je nedavno dobio otkaz u Domu zdravlja u Srebrenici, i dalje se nalazi u svom rodnom gradu, ali u neizvjesnoj situaciji zbog njegovog posla.
Prema riječima v.d. direktora Doma zdravlja Srebrenica doktora Nenada Miloševića, čeka se odluka Ministarstva zdravstva RS-a u vezi s vraćanjem doktora Džanića na posao.

"Slučaj doktora Nermina Džanića je u zakonskim okvirima. On nije otpušten, nego mu je istekao ugovor. Nadam se da će to biti riješeno zakonski i da će se moći vratiti na posao. To je ono što je do mene, ali o tome odlučuje ministar", tvrdi Milošević u izjavi Agenciji Fena.

Navodi da je sve uradio u skladu sa zakonom te se nada pozitivnom signalu od ministra zdravlja RS-a. Mladi ljekar Nermin Džanić, pak, razmišlja o odlasku iz Srebrenice.

"To je samo prebacivanje odgovornosti na veći nivo. Ima ljudi koji rade u Domu zdravlja s ugovorom na određeno i za njih ne treba saglasnost iz Banje Luke, samo za mene treba", kaže Džanić u izjavi za Fenu.

Čekat će, dodaje, još neko vrijeme i ako ne bude rješenja najvjerovatnije će "predati papire za inostranstvo, iako to nije ono što je želio u životu". "To je tužna poruka za sve, posebno za povratnike i Srebrenicu", potcrtao je Džanić.

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković u izjavi za Agenciju Fena tvrdi da će se doktor Džanić vratiti na posao ili će, u suprotnom, doći do raskida koalicije sa SNSD-om.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: